Afbeelding

Mooie natuurwandeling in De Maashorst op zondag 2 april

Algemeen 148 keer gelezen

NISTELRODE | Vogelwacht Uden houdt op zondag 2 april een publiekswandeling in de Maashorst met als thema 'Vogels in het Voorjaar'. De wandeling start 's morgens om negen uur vanaf het grote parkeerterrein van het Natuurcentrum de Maashorst aan de Erenakkerstraat 5 in Nistelrode. Voor ouders met jonge kinderen of degenen die wat minder ver willen is een kortere route uitgezet. De deelname aan de wandeling is gratis.

Zo aan het begin van het broedseizoen zijn de vogels nog volop bezig hun territorium af te bakenen. Mannetjes laten luid zingend aan andere mannetjes weten dat dit plekje op de Maashorst al door hun bezet is. En met die zang en baltsvluchten proberen ze ook zoveel mogelijk indruk op de vrouwtjes te maken. Soorten als Geelgors, Boomleeuwerik en Roodborsttapuit zullen we dan ook ongetwijfeld op deze wandeling tegenkomen. Verschillende soorten zomervogels zullen nog maar net terug zijn uit hun overwinteringgebied in Afrika. Andere soorten trekken via Nederland naar het noorden en zijn maar kort op de Maashorst te zien.

Een verrekijker is hierbij een praktisch hulpmiddel. Laarzen of stevige schoenen zijn in dit seizoen aan te bevelen. Na afloop van de wandeling kan men een bezoek brengen aan het Natuurcentrum de Maashorst waar veel informatie over het natuurgebied 'de Maashorst' is te verkrijgen.

Voor meer informatie kan men telefonisch contact opnemen met Jan-Willem Hermans, telefoon: 0413-269804 of kijk op
www.vogelwachtuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant