Linde van Seggelen beschilderde deze tauros.
Linde van Seggelen beschilderde deze tauros.

Taurossen in De Maashorst zijn beschilderd door leden ArTauros

Algemeen 1.371 keer gelezen

UDEN | Leden van de club ArTauros hebben Taurossen in De Maashorst beschilderd. Ze vonden het niet terecht dat de dieren telkens 'zwart gemaakt' werden en besloten ze te versieren.

Voor het aanbrengen van het ontwerp op de ruwe vacht is gebruik gemaakt van verf met een kleurstof op een natuurlijke basis. Het bleek wel lastig om de tauros zo lang stil te laten staan, maar uiteindelijk waren de dieren te verleiden met een goed gevulde emmer met rozemarijn en pastinaak.

Komende zaterdag is er een buitenschilderdag gepland in de Maashorst waarbij het mogelijk is je eigen ontwerp op een Tauros te schilderen. Stuur een schets van dit ontwerp vóór vrijdag 31 maart naar artauroskunst@gmail.com. Bij het ontwerp dien je rekening te houden met de zwarte ondergrond van de vacht, het wat beperkte kleurscala van natuurlijke pigmenten en de vrij korte tijd waarin het ontwerp aan te brengen moet zijn. Alle ontwerpen zullen in ieder geval op de Facebookpagina van ArTauros gepubliceerd worden.

Uit alle inzendingen zal vrijdag een selectie gemaakt worden. Deze groep geselecteerden (maximaal 8) ontvangt vrijdagochtend een uitnodiging om op zaterdag deel te nemen aan de eerste buitenschilderdag. Ook deze dag zal begeleid worden door deskundigen. Voor alle schildermaterialen, verf en natuurlijk een flinke hoeveelheid rozemarijn en pastinaak wordt door ArTauros gezorgd. Dus zet je creatieve beentje voor, stuur het ontwerp in en wie weet struint jouw 'kunstkoe' dan komende maanden door de Maashorst!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant