Archieffoto.
Archieffoto.

Inwoners Uden kunnen laadpaal aanvragen

Algemeen 1.199 keer gelezen

UDEN | Gemeente Uden doet mee aan een provinciaal project om het netwerk van openbare laadpalen voor elektrische auto's uit te breiden. Vanaf deze maand kunnen inwoners van Uden en bedrijven die geen eigen terrein voor een laadpunt hebben, een aanvraag indienen voor de plaatsing van een openbare laadpaal.

In opdracht van de Provincie plaatst de combinatie Nuon-Heijmans de komende jaren 2500 nieuwe openbare laadpunten in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Alle laadpunten worden voorzien van 100% windenergie uit één van Nuons windparken in Nederland. Nuon-Heijmans gaat een laadpas aanbieden waarmee tegen het gunstige tarief van € 0,22 per kilowattuur geladen kan worden. Wethouder Matthie van Merwerode: "Elektrisch rijden zal de komende jaren toenemen, maar lang niet iedereen heeft de mogelijkheid om op eigen terrein te parkeren en te laden. Door mee te doen aan dit project, kunnen we beter voorzien in de toenemende vraag naar laadpalen."

Hoe werkt het?
Inwoners van Uden en bedrijven die geen eigen terrein voor een laadpunt hebben, kunnen een verzoek voor een openbaar laadpunt rechtstreeks indienen bij Nuon door het invullen van een aanvraagformulier op www.uden.nl/duurzaamheid. Dit geldt ook voor het formulier om gratis een laadpas aan te vragen. De laadpas is nodig om de laadpunten te kunnen gebruiken.

Locatie laadpaal
De gemeente en Nuon bepalen samen een zo efficiënt mogelijke locatie voor de laadpaal, in de omgeving van de aanvrager. Wel is het zo dat het gaat om een laadpaal in de openbare ruimte, en er dus niet automatisch een laadpaal voor de deur van de aanvrager komt. Een openbare laadpaal mag door iedereen gebruikt worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant