André Cornelissen trainer van Erp: 'Kan mijn team geen verwijten maken' (Foto's Peter Kuijpers)
André Cornelissen trainer van Erp: 'Kan mijn team geen verwijten maken' (Foto's Peter Kuijpers)

2F: Erp mag geen punten meer verspillen, april loodzware maand voor EVVC

Voetbal 303 keer gelezen

De voorlaatste maand in het voetbal is aangebroken. April de  grasmaand, paasmaand of eiermaand zo u wenst telt vier reguliere zondagen en het paasweekend. Dus welgeteld zijn er teams die zes keer de kicks zullen moeten strikken. Oirschot Vooruit, WSC en EVVC zijn in dit geval de 'Sjaak' en spelen maar liefst zes competitiewedstrijden in April. Afgelasten betekent ook meteen op donderdagavond volgend inhalen en/of verplicht uitwijken naar een goedgekeurd kunstgrasveld.

Door: Peter Kuijpers

De KNVB houdt zich consequent vast aan zondag 14 mei de slotdag van de competitie. Voor veel teams onder anderen het Vinkelse EVVC wordt april een zware maand. Voor trainer Stephan Hesemans zaak om de krachten in zijn team goed te doseren. De gele kaarten gaan wegen al is de druk door het aangepaste systeem wat soepeler geworden. Spelers worden nu voor de zoveelste gele kaart geen vier of vijf wedstrijden meer aan de kant gezet. Een absurde regel, die kant nog wal raakte en een doorn in het oog was van veel trainers en bij hen niet alleen. Wat nog meer opviel afgelopen week dat er in veel media enorm veel geklaagd werd over de arbitrage. De belangen gaan wegen nu het finishdoek in zicht komt.



Klachten terecht of onterecht over de arbitrage? (Foto Peter Kuijpers)

Oirschot Vooruit – Rhode
De ploeg van Oirschot Vooruit trainer Pietje Drijvers is een van de grootste kampioenskandidaten en treft koploper Best Vooruit dit seizoen niet meer. Het wordt dus een kwestie van wie haakt af door puntverlies. Rhode zou best een dergelijke kampioenskiller kunnen zijn komende zondag. Tenslotte lukte het Prinses Irene onlangs ook om met drie punten van Sportpark Moorland te vertrekken. Theo van Lieshout, trainer van Rhode baalt nog van de afgelasting zondag uit bij WSC. Van Lieshout: "Jammer dat we zondag de wedstrijd niet hebben kunnen voltooien en er nu volgende week donderdag  er op terug moeten. Dat kunnen we toch niet veranderen en er gaat niets boven iemands zijn gezondheid. Na de staking zijn we even de weg overgestoken en hebben we een stuk van Baardwijk – Oirschot Vooruit gezien. Omdat de tussenstand daar inmiddels al 0-3 was en de wedstrijd gelopen, zijn we daar niet veel wijzer geworden. We weten dat Oirschot een moeilijk te bespelen ploeg is, maar daar gaan we deze week aan werken om er een passend antwoord voor te vinden om zodoende tot een goed resultaat te komen."

Helvoirt – Prinses Irene
Zeker doet Helvoirt nog mee in de race voor het kampioenschap. Het verschil is weliswaar vier punten met koploper Best Vooruit, met nog zeven wedstrijden te gaan is er alles nog mogelijk. Prinses Irene moet statistisch gezien nog zes puntjes halen. De afgelopen drie seizoenen speelden ploegen zich met 32 en 33 punten veilig in competities met 26 wedstrijden. Afgelopen zondag kreeg de ploeg van trainer William van der Steen een stevig pak rammel door met 0-4 te verliezen van rijzende ster Best Vooruit. Zondag in Helvoirt weer een tegenstander van formaat. Wie weet gaan de oranje mannen de natie weer verrassen.

EVVC – WSC
De ploeg uit Vinkel kijkt met genoegen terug naar afgelopen zondag waar met 1-2 werd gewonnen bij Heeswijk. Verdient of niet verdient het zal de Vinkelaren een biet wezen. Drie punten konden worden afgevinkt en kijkt het team van  trainer Stephan Hesemans omhoog. Mocht het inhaalduel met Pasen worden gewonnen dan komt EVVC op drie punten van de koploper. De nuchtere Vinkelaar denkt daar anders over en bekijkt het, hoe clichématig ook, van zondag tot zondag. Hesemans neemt ons nog even terug naar 30 oktober 2016: "Uit speelde we bij WSC niet goed en hadden we moeite om tegen tien man één punt te halen. Het moet beter qua uitvoering bij ons als vorige week uit tegen Heeswijk. Maar je hoort bij ons niemand klagen na deze overwinning. Het is ook goed als je dat soort wedstrijden met winst kan afsluiten. Zondag gaan we weer voor een goed vervolg." De kans op een goed vervolg is een redelijke gedachtenspin. Feit is wel dat de Waalwijkers samen met Erp op een nacompetitieplek staan. WSC heeft wél twee wedstrijden minder op de teller.


Hans Lathouwers trainer van Schijndel

Schijndel – Heeswijk
Bij alle sores van dreigende degradatie was de winst afgelopen zondag op Erp verademend voor het team van Schijndel-trainer Hans Lathouwers. De soundblaster kon weer eens aan en er was feest in de Schijndelse kleedkamer. "Eindelijk een keer loon naar werken. Dit doet inderdaad goed voor iedereen", wist Lathouwers Kliksport te melden. Zondag is het andere kost als Heeswijk naar het Zuideinderpark komt. Lathouwers: " Heeswijk is een team van een ander kaliber met een degelijke verdediging en een spits die aan een klein kansje genoeg heeft. Uit in Heeswijk was de wedstrijd binnen 15 minuten gelopen. We werden aan alle kanten overlopen. Dit mag ons nu niet meer gebeuren. Het is een rare competitie waar de toppers ook onverwachts punten laten liggen. We zullen kijken of wij zondag hier aan mee kunnen doen."

Erp – BVV
De roep om punten wordt steeds duidelijker bij Erp
. Na het verlies zondag bij Schijndel lijkt de ploeg zich te melden voor nacompetitie. Trainer André Cornelissen is zich daarvan bewust: "Zondag hebben we niet kunnen brengen wat je van ons mag verwachten. Het blijkt dat Schijndel een lastige tegenstander voor ons is. Ik kan mijn team niets verwijten, maar we verliezen wel. Zondag komt BVV dat nog wel degelijk kampioenaspiraties heeft, dus zullen wel vol aan de bak moeten wat we ook gaan doen. We zijn nagenoeg compleet en Justin Damen komt er ook weer aan. We realiseren het allemaal dat de nood om punten hoog is momenteel. Erp kende zes succesvolle jaren en we moeten ons realiseren dat we nu in een andere tijdvak zijn beland met de club. Daar gaan we uitkomen, daar ben ik zeker van. Zondag eerst maar eens BVV." Om half drie fluit scheidsrechter Caluwe voor het begin.

Programma tweede klasse F:
Oirschot Vooruit-Rhode
Helvoirt-Prinses Irene
EVVC-WSC
Best Vooruit-Emplina
Nieuw Woensel-Baardwijk
Schijndel-Heeswijk
Erp-BVV

Stand tweede klasse F:
1.Best Vooruit 19-37
2.Oirschot Vooruit 18-36
3.Helvoirt 19-33
4.Emplina 19-32
5.EVVC 18-31
6.BVV 18-31
7.Heeswijk 20-28
8.Prinses Irene 19-27
9.Rhode 18-26
10.Baardwijk 19-24
11.WSC 17-21
12.Erp 19-21
13.Schijndel 19-12
14.Nieuw Woensel 18-6

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant