Ralf Kemper
Ralf Kemper

Ralf Kemper groeit bij Gemert: 'Wedstrijden gaan beslissen moet mijn uiteindelijke doel zijn'

Voetbal 986 keer gelezen

GEMERT| Ralf Kemper is bezig aan zijn tweede seizoen bij Gemert en lijkt inmiddels langzaam maar zeker op weg een vaste waarde te worden voor de zwart-witten. Kemper: "Daar begint het op te lijken maar ik ga dat nog niet zeggen. Mijn doel is wel om een echte basisspeler te worden en dan daarna kijk ik wel wat er nog allemaal voor mij in het vat zit." 

Door: Willy Rooyakkers

Kemper (20) groeide op bij Bruheze in het Helmondse stadsdeel Brouwhuis maar verhuisde op 14-jarige leeftijd voor het eerst naar Gemert. "Ik werd gescout door Gemert om in de B1 te komen spelen. Dat ging blijkbaar vrij aardig want Helmond Sport pikte me na een jaar al op. Daar heb ik een aantal seizoenen gespeeld en nu ben ik dus weer terug bij Gemert." Vorig jaar, zijn eerste seizoen terug op Molenbroek, kwam hij niet veel aan spelen toe. "Thijs van Pol was er toen nog en dat was de onomstreden spits. Ik ben van nature ook echt een spits maar omdat ik niet al te groot ben maakten ze me bij Helmond Sport ook al een beetje buitenspeler. Daar moest ik me bij Gemert vorig seizoen ook vooral op richten. Dit jaar kom ik echter weer voor de plek van spits in aanmerking." 

Blessure
Aanvankelijk zag ook de nieuwe trainer Dennis Dekkers niet meteen veel minuten weggelegd voor Kemper maar op een gegeven moment kwam daar verandering in. "Ja, ik kwam in het team en het liep steeds beter. Alleen brak ik toen begin december een middenvoetsbeentje waardoor ik er een paar maanden uit lag. Nu sinds een aantal weken ben ik weer echt wedstrijdfit. Tegen Vlissingen, mijn eerste wedstrijd na de blessure, liep het niet zo lekker. Ik merkte dat ik kracht en ritme miste. Als spits heb je vaak iemand in je rug en daar had ik nog even weer moeite mee. De trainer zette me vervolgens op de bank tegen Groene Ster maar ik viel goed in na de pauze waardoor ik vorige week weer in de basis stond. Ik heb het gevoel dat ik nu weer mijn oude vorm langzaam terug krijg. Ik hoop de komende weken belangrijk te zijn voor Gemert en mijn goals mee te pakken. Natuurlijk is de competitie nog steeds belangrijk maar ons echte doel is denk ik nu om de volgende ronde van de beker te bereiken. Dan plaatsen we ons voor de KNVB Beker en dat is belangrijk voor de club." Overigens heeft Kemper het over de positie van 'spits' maar dat is wel in een systeem met twee aanvallers. "Ja, dat ligt me ook goed omdat ik het vooral van mijn snelheid moet hebben. Ik vind het fijn om met iemand samen te spelen en dat je dan om elkaar heen beweegt."

Toekomst
Met zijn 20 jaar is de Helmondse aanvaller natuurlijk nog erg jong. Er gingen geruchten dat er vanuit Helmondse amateurclubs ook aan hem getrokken werd maar Kemper besloot toch bij Gemert te blijven. "Ja, dat soort geluiden hoor je wel natuurlijk maar ik denk dat ik bij Gemert erg goed zit. Als je kijkt vanuit de regio Helmond dan is Gemert toch wel de beste amateurclub op dit moment. Verderop heb je natuurlijk Blauw Geel of UDI'19 maar hier in de directe omgeving is het toch vooral Gemert. Ik heb zeker nog ambities voor de toekomst maar zoals ik al zei moet ik eerst een echte vaste waarde zijn voor Gemert. Ik wil wedstrijden beslissen als spits, belangrijk zijn. Als dat eenmaal lukt dan zien we weer verder."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant