Afbeelding

Senioren verrast met etentje bij Lilly's Bistro in Uden

Algemeen 2.085 keer gelezen

UDEN | Zo'n veertig senioren die wonen in de aanleunwoningen op het Carolushof en de Odiliapstraat zijn donderdagmiddag in de watten gelegd. Zij genoten van een heerlijk diner bij Lilly's Bistro.

Vrijwilligster Elise Kuijpers (53) is de initiatiefneemster. "Ik ben altijd op zoek naar leuke activiteiten voor deze doelgroep. Ik wil ze dichter bij elkaar brengen en een leuke, gezellige oude dag bezorgen. Omdat er ook bewoners zijn met alleen een AOW-tje als inkomsten, let ik ook zeker op de kleintjes als ik wat organiseer." Vaak regelt Elise dan ook gratis activiteiten. Dat doet ze met een groep van negentien vrijwilligers. Soms wordt er een kleine bijdrage gevraagd. "Voor het etentje bij Lily's Bistro hebben de senioren vijf euro per persoon betaald, inclusief drankjes. Echt fantastisch dat Lilly hieraan mee wil werken!", vindt Elise. Als tegenprestatie hielpen donderdagmiddag vijf vrijwilligers mee in de bediening.

Alleen al de stoet van veertig senioren op weg naar Lilly's Bistro was een bijzonder gezicht. Langzaam schuifelden ze naar binnen en zochten ze een plaatsje in het nieuwe restaurant. Rollators en rolstoelen mochten in het naastgelegen zwembad staan.

De senioren kregen een heerlijk groentesoepje gevolgd door kip met champignons, een salade en ijs als dessert. Een van de bezoeksters, mevrouw Ebben, laat het menu zien. "Ziet er goed uit toch?" Ze zit naast mevrouw Van den Boom. Beide dames genieten van het uitje. "Er wordt regelmatig iets georganiseerd. Zo krijgen we wel eens Chinees eten of nieuwe haring, maar uiteten dat hebben we nog niet eerder gedaan. Gezellig, zo met z'n allen!"

Ook eigenaresse van de bistro, Lilly, geniet van het gezelschap. "Ik vind het leuk om iets voor deze oudere mensen te doen. Ze moeten lekker naar buiten kunnen; even niet thuiszitten. Dus ik vind het heel fijn dat ik op deze manier iets voor ze kan betekenen."

Elise geniet ervan om leuke dingen te regelen voor deze doelgroep. "Door een ongeluk heb ik zelf ook een paar beperkingen. Toch voel ik mij geroepen om iets voor een ander te doen. Dat voelt goed. Mijn moeder woont hier ook en ik hoop dat tegen de tijd dat ik hier woon er ook nog steeds leuke dingen worden georganiseerd", sluit Elise af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant