Afbeelding

Waterpolo team Zeester Meerval Heren 1 is kampioen

Sport 1.718 keer gelezen

UDEN | Het eerste herenteam van Zeester Meerval heeft het kampioenschap behaald in de eerste klasse district Zuid en promoveert daardoor naar de landelijke bondsklasse. Afgelopen zaterdag werd in een bomvol zwembad de Drie Essen, de laatste wedstrijd van dit seizoen overtuigend met 18-4 van SWNZ Schijndel gewonnen.

Het herenteam van Zeester heeft dit seizoen vanaf de eerste wedstrijd haar stempel op de competitie kunnen drukken. In de eerste helft van de competitie werden de wedstrijden zakelijk gewonnen maar verzaakte ze dit in de uitslagen uit te drukken. In de tweede helft van de competitie werden de tegenstanders met overtuiging weggespeeld en was de gemiddelde marge 15 doelpunten in het voordeel van Zeester Meerval. 22 wedstrijden en een doelgemiddelde van 307 doelpunten voor en 126 tegen spreekt voor zich. Met 21 overwinningen en 1 gelijkspel heeft het team van Zeester overtuigend van zich laten spreken. De gemiddelde leeftijd van de ploeg is laag, met als jongste aanwinst Willem Rijkers die op veertienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste team mocht maken en dit met verve heeft gedaan.

Na vorig seizoen door eigen toedoen promotie te hebben verspeeld was er dit seizoen geen ploeg die het het Zeester echt moeilijk heeft kunnen maken. De beste wedstrijden werden gespeeld in de onderlinge confrontaties tussen de mede titelkandidaten. Hier heeft Zeester elke keer op overtuigende manier zijn vissitekaartje afgegeven en laten zien dat Zeester Meerval de beste was. Alle ploegen hadden een groot probleem met de superieure verdediging van Zeester Meerval, mede door sluitstuk Daan de Jonge, de meest getalenteerde keper van de regio. Aanvallend was de hele ploeg in staat om doelpunten te maken, wat het voor tegenstanders heel moeilijk maakt hier een passende strategie tegenover te stellen.

Zeester Meerval had dit seizoen versterking uit Eindhoven kunnen contracteren en deze investering heeft zich dubbel en dwars uitbetaald. Naast zijn sturend vermogen tijdens de wedstrijden, en tactisch heeft Ronald Lindhout, 69 doelpunten voor zijn rekening genomen en is hiermee topscoorder van het team en van de kompetitie geworden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant