Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Hellegers geniet van Easter Open bij UDI'19

Algemeen 290 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over het luchtmachtdiner in het Brabants Museum, een vergadering van het COVM en de opening van het Easter Open toernooi in Uden.

"Deze week ben ik aanwezig geweest bij het luchtmachtdiner in het Brabants Museum. Onder andere de Commissaris van de Koning, mensen uit het bedrijfsleven en een aantal burgemeester waren daarbij aanwezig. Dit diner wordt elk jaar georganiseerd. Er waren toespraken van onder andere de commandant van de luchtstrijdkrachten Dennis Luyt en gedeputeerde Bert Pauli. Het is ook altijd een mooie gelegenheid om te netwerken. Ik heb weer een aantal afspraken kunnen maken om met mensen te spreken over de economische voordelen die Vliegbasis Volkel zou kunnen opleveren voor de gemeente."

"Verder heb ik een vergadering van het COVM voorgezeten in Sint-Oedenrode. De Commissie Overleg & Voorlichting Millieuhygiëne Vliegbasis Volkel (COVM Volkel) is het overlegplatform voor omwonenden, overheden, belangenverenigingen en medegebruikers van de Vliegbasis Volkel. De commissie stelt adviezen op met betrekking tot geluidhinder. Ook houdt de commissie scherp in de gaten of er bepaalde trends waarneembaar zijn. Er is vastgesteld dat het aantal klachten de afgelopen jaren is afgenomen, maar dat zou ook kunnen komen doordat het aantal vluchten minder is geworden. Over een tijdje zal er weer meer gevlogen worden. Er wordt niet uitgesloten dat dit ook invloed zou kunnen hebben op het aantal klachten."

"Ook ben ik deze week aanwezig geweest bij de opening van 'Feest! In de Abdij' in het Museum voor Religieuze Kunst in Uden. Dit is een zaal die speciaal is ingericht voor schoolkinderen. Zij kunnen daar alles leren over feesten die met verschillende geloven te maken hebben. Er worden ook workshops gegeven. Ik ben erg enthousiast over deze tentoonstelling. Het is goed om te zien dat het MRK er alles aan doet om de bezoekersaantallen omhoog te krijgen."

"Samen met wethouder Thijs Vonk ben ik op bezoek geweest bij By Maarten. Dit is een zaak die verschillende soorten vloeren verkoopt. By Maarten is gevestigd in een heel uniek pand aan de Industrielaan. Het is bijna een industrieel monument te noemen. Het pand is hersteld in oude sfeer, compleet met glas en mooie bogen. Dit is een heel mooi voorbeeld van de herstructurering van het bedrijventerrein."

"Daarnaast ben ik woensdag bij een landelijk overleg van de brandweer geweest. Dat ging onder andere over de CAO's en de verbetering van brandpreventie en brandveiligheid."

"Tot slot heb ik afgelopen weekend het Easter Open toernooi geopend op de velden van UDI'19. Ontzettend leuk om te zien dat UDI telkens weer internationale activiteiten weet te organiseren!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant