Afbeelding

Man opnieuw opgepakt in zaak overval en verkrachting uit 2009

112 1.245 keer gelezen

SCHAIJK | In het onderzoek naar een overval en verkrachting in Schaijk uit 2009 pakte de politie maandagochtend rond 9.00 uur een man van 24 jaar zonder vast woonadres op. Hij meldde zich op verzoek van de politie op het bureau en was in februari ook al aangehouden.

Op 10 januari dit jaar hield de politie al twee broers van 26 en 28 jaar uit Eindhoven aan. De twee worden net als de nu aangehouden man verdacht van betrokkenheid bij deze delicten.

Eerder opgepakt
De 24-jarige was bij de recherche al in beeld als verdachte en werd op donderdag 16 februari ook al aangehouden, kort daarna weer vrijgelaten. Er was onvoldoende reden om de man nog langer vast te houden. De recherche zette vol in op het sporenonderzoek. Sporen die in de woning waren veiliggesteld werden onlangs gematcht met de verdachte. Daarop werd de man opnieuw aangehouden.

Chalet
Op dinsdag 12 mei 2009 werden een 55-jarige vrouw en haar 46-jarige vriend slachtoffer van een gewelddadige overval op een chalet op het park De Landerije. De man en vrouw werden daarbij zwaar mishandeld, de inboedel werd vernield en de vrouw werd verkracht. Toen de daders er uiteindelijk vandoor gingen, namen ze ook nog diverse spullen mee.

Nieuwe informatie
Eind vorig jaar kwam er bij de politie nieuwe informatie binnen, waarmee het onderzoeksteam aan de slag ging. Begin november werd in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteed aan deze heftige zaak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant