Dennis Verweijen met zijn vrouw Anke en dochtertje Robin.
Dennis Verweijen met zijn vrouw Anke en dochtertje Robin.

Udenaar schrijft boek over slopende strijd tegen leukemie

Algemeen 2.677 keer gelezen

UDEN | Udenaar Dennis Verweijen (37) presenteert zondag 7 mei zijn boek 'Papa's Bloed'. Daarin vertelt Dennis over zijn ziekte; leukemie. "Ik wil nog lang geen afscheid nemen, maar het boek is sowieso een blijvende herinnering aan mij."

In mei 2015 krijgt Dennis de diagnose Acute myeloïde leukemie. Zijn wereld stort in. Alleen een geschikte stamceldonor kan Dennis' leven redden. In plaats van af te wachten, besloot hij om zelf in actie te komen. Maar liefst 1.500 mensen uit de regio's Mill, waar Dennis geboren is, en van Uden, waar hij woonachtig is, reageerden op een open brief van Dennis en meldden zich aan bij Stichting Matchis. De stichting is afhankelijk van giften om nieuwe stamceldonoren te typeren en registreren. Ook organiseerde hij een benefietwedstrijd bij de voetbalclub Juliana Mill. "Afgelopen maand heeft voor het eerst iemand daadwerkelijk stamcellen afgestaan die zich aangemeld had naar aanleiding van onze acties. Het gaat nota bene om een speler van Juliana Mill en hij stond destijds ook op het veld tijdens de benefietwedstrijd", vertelt Dennis trots.

In oktober 2015 onderging Dennis een alternatieve stamceltransplantatie in Duitsland. Het lijkt even goed te gaan, maar in februari 2016 komt de leukemie terug. "We zijn 'gewoon' door blijven plannen en we proberen zoveel mogelijk onze dromen te verwezenlijken. In mei 2016 zijn we zelfs trotse ouders geworden van ons dochtertje Robin. In oktober 2017 verwachten we ons tweede kindje. Erg spannend, maar het geeft ons vooral veel vreugde en we prijzen ons gelukkig dat het ons gegund is. Niks is vanzelfsprekend", vertelt Dennis. Op dit moment zegt hij zelf 'redelijk tevreden' te zijn over hoe het met zijn gezondheid gaat. "De herfst en de winter was kwakkelen, maar de lente doet me tot nu toe goed. Ik krijg iedere maand een vijfdaagse chemokuur om de leukemie stabiel te houden en om de 2 à 3 weken krijg ik een bloedtransfusie. Het is vooral hopen dat de kuur zijn werk blijft doen. Tussendoor heb ik in de regel voldoende energie om leuke dingen te ondernemen met mijn vrouw Anke en dochtertje Robin."

In deze turbulente periode ontdekt Dennis de passie voor het schrijven. Dit heeft geresulteerd in het boek 'Papa's bloed'. Het boek beschrijft de zoektocht naar geluk na de diagnose van een levensbedreigende ziekte. "Met de opbrengst van het boek steun ik Stichting Matchis. Een stichting die zich inzet om zoveel mogelijk stamceldonoren te werven. De afgelopen weken is Stichting Matchis veel in het nieuws geweest, aangezien ca. 190.000 jongeren van 18 jaar een brief hebben ontvangen met de vraag om stamceldonor te worden. In aanloop naar de donorweek in oktober wil ik in iedere provincie een lezing gegeven hebben, zodat ik zeker weet dat ik in heel Nederland aandacht aan stamceldonorschap geschonken heb. Mijn hoofd wil veel en hopelijk blijft het lijf meewerken om ook deze grote wens in vervulling te laten gaan", aldus Dennis.

Boekpresentatie
Het boek wordt op 7 mei in besloten kring gepresenteerd. Het boek is nu al te bestellen en wordt vanaf 7 mei geleverd.

Voor meer info kijk op
www.papasbloed.nl.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant