Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Hellegers over het afscheid van Wethouder Vonk

Algemeen 387 keer gelezen

UDEN | Deze week vertelt Henk Hellegers onder andere over een ontmoeting met het College van Meierijstad, het afscheid van wethouder Thijs Vonk en de wervingsdag van de brandweer.

"Deze week heeft het volledige College van Uden kennisgemaakt met het College van de nieuwe gemeente Meierijstad. We zijn en blijven buren en we willen graag in de toekomst samen blijven werken. Die samenwerking is niet meer zo intensief als vroeger. Uden probeert nu meer de samenwerking tot zoeken met Oss, Landerd en Bernheze. Toch treffen we elkaar regelmatig, bijvoorbeeld bij AS50-bijeenkomsten. De kennismakingsbijeenkomst was gezellig en het was leuk iedereen eens te spreken."

"Verder ben ik samen met wethouder Thijs Vonk op bezoek geweest bij het Udense Bedrijf Dutch Safety Group. Zij zorgen voor veiligheid op particulieren evenementen. Dan moet je denken aan de inzet van particuliere ambulances of de brandveiligheid op een evenement verzorgen. We hebben de voertuigen bekeken en we waren allebei onder de indruk van dit mooie bedrijf."

"Zaterdag was de wervingsdag van de Udense brandweer en die werd ontzettend goed bezocht! De brandweer organiseert ook niet heel vaak van dit soort evenementen. Het doel was om nieuwe brandweerlieden te werven en ik heb al vernomen dat dit gelukt is. Goed nieuws dus."

"Deze week hebben we op verschillende momenten afscheid genomen van wethouder Thijs Vonk. Woensdag hebben we dat met een select gezelschap op het gemeentehuis gedaan. Donderdag tijdens de laatste raadsvergadering van Thijs heb ik een toespraak gehouden en ook op zijn afscheidsreceptie op de vrijdag daarna heb ik een woordje gedaan."

"Tot slot stonden er nog wat dingen met betrekking tot veiligheid op het programma. Zo hebben we overleg gehad met het basisteam van de driehoek van de acht gemeenten die zich Maas en Leijgraaf noemen. We hebben het onder andere gehad over ondermijning."

"Deze week staat in het teken van de Koningsdag en natuurlijk de lintjes. Ik heb er zin in!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant