Afbeelding

Jubilerend Zeelandia eert 'Zeelanders met lintje'

Algemeen 384 keer gelezen

ZEELAND | 125 jaar geleden zorgde een klein clubje Zeelandse notabelen voor de oprichting van Kerkelijke Harmonie Zeelandia. Deze bijzondere mijlpaal wordt uitgebreid gevierd met als hoogtepunt het Zinderend Zeelandia Festival op 16 en 17 juni. Maar in het jubileum jaar wordt ook de traditie voortgezet om alle Zeelandse gedecoreerden na de 'lintjesregen' muzikaal hulde te brengen met een bijzonder concert, ditmaal rondom het thema Kleinkunst.

De jubileumeditie van het Koningsnacht concert zal een nostalgische avond worden. Met medewerking van een combo en zangeres Stephanie van Werkhoven zal het een feest van herkenning worden. Bekende en sfeervolle nummers uit het repertoire van Toon Hermans, Boudewijn de Groot, Frans Halsema en Ramses Shaffy, maar ook de onvergetelijke muziek van Turks Fruit, Ja Zuster Nee Zuster of Dagboek van een Herdershond, het zal allemaal voorbij komen. Zeelanders, die een Koninklijke onderscheiding hebben mogen ontvangen, zijn eregast van de avond. De gedecoreerden zullen door Burgemeester Bakermans nogmaals in het zonnetje worden gezet en muzikale hulde valt hen ten deel.
Zeelandia is trots voor dit concert samen te kunnen werken met zangeres Stephanie van Werkhoven. Deze aan het conservatorium in Arnhem afgestudeerde muzikale duizendpoot is een veel gevraagd zangeres en vocal coach op tal van 'Promsconcerten' in de wijde omgeving.

Het concert vindt plaats op 26 april in de grote zaal van Het Witte Huis en de zaal gaat open om 19.30 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar bij Jumbo Eijsermans, Tonny Willemsen en Van de Walle Wellness.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant