Archieffoto.
Archieffoto.

Busdienstregeling tijdens Koningsdag in Brabant

Algemeen 726 keer gelezen

REGIO | Op 27 april viert heel Nederland Koningsdag en ook Brabant kleurt oranje door de vele evenementen. Hierdoor rijden bussen andere routes en vervallen er haltes.

Op diverse buslijnen in Brabant waar extra drukte wordt verwacht, zet Arriva extra bussen in. Reizigers die op Koningsdag met de bus reizen wordt geadviseerd goed voorbereid op weg te gaan, door vooraf de reis te plannen via de reisplanner van Arriva. Op arriva.nl/koningsdag zijn alle bijzonderheden en wijzigingen weergegeven per stad. De aangepaste dienstregeling is ook vindbaar in de reisplanner.

Bezoek Koninklijke familie aan Tilburg
Dit jaar brengt koning Willem-Alexander met zijn familie een bezoek aan Tilburg. Arriva laat dit bijzondere bezoek niet zomaar voorbij gaan!

Social media actie
Op Koningsdag deelt Arriva stoere caps uit, gelinkt aan een leuke social media actie. Maak een Koningsdag selfie met dé Bravo cap, post deze op de Facebookpagina van Arriva en reizigers maken kans op leuke prijzen. Tijdens het bezoek van Koning Willem-Alexander is de gehele binnenstad van Tilburg afgesloten, wat ervoor zorgt dat er veel aangepaste routes en vervallen haltes zijn. Ook op maandag 24, dinsdag 25, woensdag 26 en vrijdag 28 april is er een aangepaste dienstregeling.

Nightliners
De nightliners 847 en 849 vanuit Tilburg rijden van 26 op 27 april (Koningsnacht) en van 27 op 28 april. Kijk op arriva.nl/koningsdag voor de dienstregeling.

Sneller in Eindhoven vanuit Uden en Veghel
Voor reizigers vanuit Uden en Veghel die Koningsdag gaan vieren in Eindhoven, staan er op 27 april tussen 10.00 en 15.00 uur extra kassa units op busstation Veghel, bushalte de Muntelaar op de Udenseweg in Veghel en busstation Uden. Voor een betere doorstroming kopen reizigers hier een kaartje, alvorens in de bus te stappen. Reizigers die reeds een kaartje hebben, of reizen met de OV-chipkaart kunnen meteen instappen.

Cashloos betalen
Op de stadsdiensten in Tilburg, Breda en 's-Hertogenbosch betalen reizigers na 19.00 uur alleen met pin of contactloos of ze reizen met de OV-chipkaart.

Dienstregeling
Tijdens de meivakantie, van 24 tot en met 28 april rijden alle bussen van Arriva in Brabant een vakantiedienstregeling. Op Koningsdag donderdag 27 april rijden de bussen van Arriva in Brabant volgens een zaterdagdienstregeling.

Buurtbussen
De buurtbussen rijden niet op Koningsdag donderdag 27 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant