De Grote Vriendelijke Reus.
De Grote Vriendelijke Reus.

De Grote Vriendelijke Reus in Markant Uden

Algemeen 418 keer gelezen

UDEN | Ila van der Pouw speelt op 7 mei in Markant Uden Roald Dahl's meesterwerk De Grote Vriendelijke Reus (De GVR). Ila van der Pouw is een veelvuldig internationaal bekroond theatermaker en poppenspeler, die het publiek doet vergeten dat ze naar levensgrote poppen kijkt.

In dit verhaal maken we mee hoe de GVR, de kleine Sofie door het raam uit het weeshuis haalt en meeneemt naar zijn magische grot waar duizenden dromen in glazen potjes wachten tot ze tijdens zijn nachtelijke reizen kinderslaapkamers ingeblazen worden. Sofie overwint haar angst voor de reus en stapt de wereld van de GVR in.

Een wonderlijke wereld van snoskommers, frotskottel en flitspoppers. En magische reizen naar dromenland waar de GVR pronksjuwelen en trollenknoppers vangt: dromen waar je niet wakker uit wilt worden of juist zo snel mogelijk.

Maar buiten de grot wachten zijn reuzenbroeders. Huiveringwekkende monsters die in het holst van de nacht kleine 'mensbaksels' verorberen.

En dat laat Sofie niet langer gebeuren. Samen met de GVR bindt ze de strijd aan met de machtige reuzen. Haar plan brengt hen in de Koninklijke slaapkamer waar een speciaal voor de koningin gemengde droom werkelijkheid wordt.

Meer informatie
De Grote Vriendelijke Reus (6+) is op zondag 7 mei om 14.00 uur te zien in de theaterzaal van Markant Uden. Tickets voor deze show kosten € 7,50 (excl. ticketkosten) en zijn te reserveren via www.markantuden.nl, telefonisch via (0413) 25 61 10 of via het Informatiepunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant