Afbeelding

Varen met de reddingsbrigade? Kom 30 april naar Hemelrijk!

Algemeen 299 keer gelezen

VOLKEL | Reddingsbrigade Uden houdt op zondag 30 april haar jaarlijkse promotiedag in BillyBird Park Hemelrijk in Volkel.

Op deze dag kunnen bezoekers meevaren op een reddingsboot, de reddingsmiddelen uitproberen of op een echt brancard liggen. Voor de jongsten is er een groot reddingsbrigade-memory spel.

Daarnaast worden er de hele dag demo's gegeven en worden de Nederlandse kampioenen gehuldigd.

Om 11.30 uur is er een demonstratie over eenzijdige ongevallen. Daarna is er om 13.30 uur een demonstratie van de Nederlandse Kampioenen SERC. Iets dat zeker de moeite waard is om te bekijken! Het NK SERC vond zaterdag 11 maart plaats in het zwembad in Zwolle. Teams vanuit heel Nederland meldden zich hier om deel te nemen aan dé wedstrijd voor het kampioenschap SERC, en onder hen het wedstrijdteam van Uden. Zij wisten het NK te winnen. Om 15.00 uur worden de kampioenen SERC gehuldigd. Om 15.30 uur is er nog een demonstratie die betrekking heeft op een complex ongeval.

Al met al een hele interessante dag voor mensen die meer willen weten over de reddingsbrigade.

Veiligheid
Uiteraard staat veiligheid altijd voorop en daarom is zwemdiploma B vereist om mee te varen op een reddingsboot. Daarnaast is voor de Novurania, een van de snelle boten, een minimale lengte van 1,50 meter vereist in verband met de houvast aan boord.

Meer informatie is te vinden op www.reddingsbrigadeuden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant