Afbeelding

Twee mannenkoren treden op in Kruisherenkapel

Algemeen 627 keer gelezen

UDEN | In het kader van een uitwisseling tussen mannenkoor de Karawanken en het Koninklijk Hengelo's Mannenkoor (KHM) wordt er op zaterdag 6 mei om 20.00 uur een gezamenlijk concert gegeven in De Kruisherenkapel.

Een groot aantal leden van het KHM met hun partners brengt op 6 en 7 mei een bezoek aan Uden. In het laatste weekend van september vindt de koorreis van De Karawanken plaats met als doel Hengelo. Ook daar wordt gezamenlijk gemusiceerd.

Het mannenkoor uit Hengelo heeft het predicaat "koninklijk" en in 2016 bestond het 130 jaar. Zij zijn – zoals zij schrijven – "een vereniging met een rijke traditie en een gezonde toekomst. Aan de toekomst wordt gewerkt zonder de historie uit het oog te verliezen. In overleg met leden en bestuur kiest de dirigent een repertoire waarin aloude, bekende mannenkoormuziek schouder aan schouder staat met vernieuwend repertoire."

Mannenkoor De Karawanken – geen onbekende in de regio Uden e.o. - bestaat dit jaar 40 jaar en bereidt in het najaar en in begin 2018 met groot enthousiasme een jubileumconcert voor: De Maashorst Suite, die totaal vier maal uitgevoerd wordt in de 4 gemeenten die grenzen aan de Maashorst..

Op zaterdagavond 6 mei brengt het Koninklijk Hengelo's Mannenkoor – onder leiding van dirigent Jacco Camphens - tijdens het eerste deel van het concert een aantal liederen uit hun eigen repertoire. Het tweede deel van deze muzikale avond laat Mannenkoor De Karawanken – o.l.v. Marcus de Haard - een keuze van vertrouwde, doch ook nieuwe liederen uit hun eigen verzameling horen.

Aan het einde van dit lente- of voorjaarsconcert zorgen beide koren gezamenlijk voor een spetterende afsluiting. Het concert op zaterdag 6 mei vindt plaats in de Kruisherenkapel, Lieve Vrouwenplein 44, Uden, om 20.00 uur. De toegang is gratis, doch na afloop van het concert kunnen de bezoekers met een vrije gift tegemoet komen in de kosten. Meer info op www.karawanken.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant