Lintje, koninklijke onderscheiding
Lintje, koninklijke onderscheiding

Negen Koninklijke Onderscheidingen in Landerd

Algemeen 1.262 keer gelezen

LANDERD | Ter gelegenheid van Koningsdag ontvingen negen inwoners van de gemeente Landerd een Koninklijke Onderscheiding. De betrokken inwoners hebben zich ieder op hun eigen wijze verdienstelijk gemaakt voor de gemeenschap en/of de maatschappij. Zij hebben eraan bijgedragen dat de gemeente Landerd beschikt over een bruisend en actief verenigingsleven.

Mevrouw L.J. van der Heijden-van Boxtel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij was lid van de Evenementencommissie van korfbalvereniging Emos. Ze is beheerder van de accommodatie, velden en materialen van korfbalvereniging Emos en was tevens ook bestuurslid korfbalvereniging Emos. Daarnaast is ze penningmeester van Buurtvereniging de Grun'n Hoek. Ook is ze vrijwilliger bij Brabant Zorg, locatie Centrum de Weijers te Schaijk. Ook is mevrouw buurtcoördinator van de Parochie Heilige Johannes de Doper. En ze is Collectant van de jaarlijkse Verjaardagsactie van de Katholieke Bond van Ouderen te Schaijk.

De heer W.J.M. van Son benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is actief lid van de vogelvereniging De Vogelvriend te Schaijk. Daarnaast was hij bestuurslid van het FNV Cluster Reek, Zeeland en Schaijk. Ook is hij tot op heden vrijwilliger en bestuurslid (1986-2000) van de voetbalvereniging RKSV DAW te Schaijk. Momenteel is betrokkene lid van de klusploeg en hij is voorzitter van de jeu de boulesclub Le Jeteur te Schaijk

De heer T.H.M. Hendriks is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is tot op heden vrijwilliger en bestuurslid (1972-1973), secretaris/penningmeester (1973-1976) en secretaris (1976-1996) van voetbalvereniging Achilles te Reek. Daarnaast was hij secretaris van de basisschool in Reek. Ook was de heer Hendriks lid van de medezeggenschapsraad en lid van de ouderraad. Ook is hij tot op heden vrijwilliger en bestuurslid (2001-2011) van de Parochie H. Johannes de Doper (voorheen de Parochie H. Antonius Abt) te Reek. Daarnaast is meneer Hendriks vrijwilliger bij de KBO, afdeling Reek. En hij is vrijwilliger ten behoeve van het stREEKfeest in Reek. Ook was hij bezorger van Nieuw Geluid, het plaatselijke parochieblad van Schaijk en Reek. Hij is ook vrijwilliger bij de Zorgcoöperatie Reek.

De heer G.H.M. van der Linden is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is vrijwilliger bij de voetbalvereniging RKSV DAW Schaijk. Betrokkene was/is onder andere jeugdleider, (jeugd)trainer, medeorganisator van het jeugdkamp, lid van het jeugdbestuur. Momenteel is betrokkene lid van de klusploeg. Ook was hij vrijwilliger bij het woon-zorgcentrum Dolfijn te Schaijk. Betrokkene heeft een tuin aangelegd bij een voorziening voor mensen met een verstandelijke beperking.

De heer van M. van Hout is benoemd tot lid in de Oranje van Oranje Nassau. Hij is vrijwilliger bij de hondenvereniging De Trouwe Hond te Mill, een vereniging die zich inzet op het terrein van de opleiding van politiehonden. Daarnaast is hij vrijwilliger en penningmeester van de Stichting Dierenpark Ut Weike te Zeeland. Betrokkene was/is onder andere verantwoordelijk voor de inkopen en het ophalen van voedsel voor de dieren, coördineert en/of verzorgt de reparaties en onderhoud op de accommodatie en hij let op de gezondheid van de dieren.

De heer M.H. Manders is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was secretaris-penningmeester van ponyclub De Schaijkse Bosruitertjes. Ook was hij secretaris-penningmeester van Rijvereniging St. Georges. Voor de afdeling KBO, afdeling Schaijk is de heer Manders zeer actief. Tot slot is hij vrijwilliger bij de plaatselijke afdeling van Nationale Vereniging van de Zonnebloem.

Mevrouw J.L.M. Bongers-van Casteren is benoemd tot lid in de Oranje van Oranje Nassau. Ze was bestuurslid ZLTO, begeleider en verzorger bij de vakantieweek van ZLTO, (voorheen NCB). Daarnaast is ze bestuurslid van de Stichting Festiviteiten Schaijk. Ook was ze vrijwilliger bij de Parochie Sint Antonius Abt. Daarnaast was zebestuurslid van buurtvereniging 't Heuveleind. Tot op heden is ze vrijwilliger bij hospices De Oase in Oss. Tot slot is ze ook vrijwilliger bij de Voedselbank Oss en Omgeving.

De heer A.W.M. van Boekel is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij is onder andere vrijwilliger bij de Heemkundekring Schaijk-Reek. Ook is hij vrijwilliger bij de jaarlijkse MOV-fietstocht (Missie Ontwikkeling en Vrede), waarvan de opbrengst ten goede komt aan de MOV. En had hij diverse functies bij Parochie H. Antonius Abt te Schaijk. Hij is ook vrijwilliger bij de Nationale Vereniging De Zonnebloem. De heer Van Boekel is ondersteuner van diverse personen. Hij helpt zijn buren (onder andere ramen wassen, onderhoudsklussen) en zijn broer die een lichamelijke beperking heeft. De heer Van Boekel helpt ook een man met een verstandelijke beperking waarvan de ouders zijn overleden. De heer Van Boekel is aanspreekpunt voor instanties.

De heer J.J.W.M. Dekkers is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij was onder andere vrijwilliger bij toneelvereniging Excelsior. Ook heeft de heer Dekkers heeft diverse functies bij Carnavalsvereniging De Smouskes verricht. Ook was hij bestuurslid van de Stichting Halfvasten Organisatie Zeeland (HVO). Hij is medeoprichter en bestuurslid van Stichting Project, die evenementen organiseert waarvan de opbrengst ten goede komt aan een goed doel. Hij was organisator van de Samenloop voor Hoop van Stichting Project. Hierbij wandelden circa 1000 deelnemers in estafettevorm over een parcours en kwam de opbrengst van € 71.000,- ten goede aan het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) Kankerbestrijding.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant