Volkel voelt de druk van de Margriet en DAW
Volkel voelt de druk van de Margriet en DAW

Fit Volkel wacht pittige derby met bezoekend Boekel Sport

Voetbal 834 keer gelezen

De laatste drie wedstrijden van het seizoen zijn aangebroken. Geen excuses meer of uitvluchten de eindspurt naar de meet is begonnen. Margriet moet winnen van Nooit Gedacht om Volkel niet uit het oog te verliezen. Veel blessures steken aan het einde van de competitie de kop op. Voor sommigen zijn 26 wedstrijden een té grote belasting. De kampioen moeten we zoeken bij het team met de meest fitte selectie. Het imago van 3D overigens herhaalt zich en lijkt de kampioen pas op 14 mei uit de hoge hoed te springen.

Door: Peter Kuijpers

De voorsprong van Volkel is steriel. Met één puntje meer kan de ploeg van trainer Tom van Dalen zich weinig fratsen veroorloven. Zondag komt Boekel Sport naar De Eeuwsels. Van Dalen kent de kracht van de Boekelaren: "Met zondag Boekel Sport op het programma krijgen wij een sterke tegenstander op bezoek. De heenwedstrijd hebben we net 1-0 verloren in een wedstrijd waar de kansen schaars waren. Boekel is een defensief sterk team met een neusje voor de uitbraak. Daar moeten wij ook zeer alert op zijn. In deze fase is niks zeker en kan nog steeds iedereen van elkaar winnen. Wij kijken daarom ook van wedstrijd tot wedstrijd. Zondag Boekel Sport thuis is ons volgende doel. Dit gaan wij doen met een compleet fitte groep zonder schorsingen."

FC Uden – Avanti'31
Trainer Johan van Osch is een realist. FC Uden keert terug naar de vierde klasse van de KNVB. De FC Uden trainer kijkt terug met toch nog wat vreugde aan het eind van zijn verhaal. Van Osch: "Helaas is degradatie al een feit voor ons. Ik hoop dat de groep in staat is om er de laatste drie wedstrijden nog iets van proberen te maken. De tegenstanders spelen namelijk nog allemaal om hun eigen hachje te redden. Persoonlijk vind ik dat wij onze eer hoog moeten houden maar dat is vlugger gezegd dan gedaan als ik de laatste weken kritisch analyseer. We zijn er gisteren overigens in geslaagd om met Jong RKC promotie naar de gesloten competitie eredivisie af te dwingen. Een Topprestatie in het eerste jaar dat RKC weer een belofte elftal heeft en gezien de tegenstanders in de competitie een Jaar van uitersten voor mij."

Berghem Sport – DSC
Voor DSC is de wedstrijd nog wel degelijk van belang. Het verhaal van Berghem Sport is over en uit weet ook trainer Dennis Kroes: "Ja helaas doen we niet meer mee om de prijzen, in de beslissende fase zijn we afgehaakt, mede door blessures van enkele sleutel spelers maar ook is de vorm er op dit moment niet echt meer. Ik heb de spelers wel duidelijk gemaakt dat we het aan iedereen die Berghem Sport supporter is verplicht zijn om te laten zien dat we nog voor de winst spelen. DSC is een ploeg die nog vol gas gaat geven om nacompetitie te proberen ontlopen, maar zoals gezegd gaan wij de punten niet weg geven, Dave Eveleens en Donny van Herpen zijn er dit seizoen waarschijnlijk niet meer bij maar enkele anderen sluiten hopelijk deze week weer aan. Ander positief nieuws is dat Jeffrey van Oss zich ook weer op het trainingsveld heeft laten zien en rustig op de weg terug is."

Sint-Michielsgestel – Venhorst
Onverwacht moet Venhorst plots nog punten vergaren om niet in de problemen te komen. Trainer Willem van der Burgt: "Zo onverwacht is dat niet eerlijk gezegd. We weten al enige tijd dat er nog punten gehaald moeten worden om te zorgen dat we helemaal veilig zijn en we in de juiste nacompetitie terecht komen. Het is voor ons een seizoen met een enorm contrast. Voor de winterstop hadden we wind mee en vielen wedstrijden die close waren in ons voordeel uit en hadden we niet of nauwelijks last van blessures. Na de winterstop is dit vanaf de eerste wedstrijd volledig omgeslagen en blijft het sukkelen. Ook afgelopen zondag hadden we op basis van de inzet en strijdlust zeker een punt verdiend tegen DAW maar valt de winnende treffer vlak voor tijd aan de verkeerde kant. Als we de komende wedstrijden dezelfde beleving en teamspirit aan de dag leggen zal de beloning ongetwijfeld volgen en kunnen  we ons hopelijk weer met een fitte groep voorbereiden op de nacompetitie."



Links Teun Pennings in duel met Ferhat Coskun van Margriet (Foto's Peter Kuijpers)

Margriet – Nooit Gedacht
Een duel uit het linkerrijtje heet dat dan. Trainer Arian Meeuwsen is realist en weigert naar uitslagen van de concurrentie te kijken en prijst zijn spelers die het momenteel voor hem doen. 'Het gaat zoals het gaat' weet hij Kliksport te melden. Meeuwsen: "Het heeft weinig nut om te wachten wat Volkel of DAW doet. We hebben daar ook helemaal geen invloed op, dus ik ben daar niet mee bezig. Uiteraard zou het ons wel goed uitkomen wanneer Volkel en/of DAW punten laten liggen. We hebben wel wat blessures en kleine pijntjes. De kleine pijntjes zullen komende zondag wel genezen zijn. De blessures zijn van serieuzere aard en dat kan nog wel weken duren. Neemt niet weg dat ik alle vertrouwen heb in de jongens die nu spelen. Komende zondag zal zwaar worden. Belangrijk gevecht om de derde plaats en wellicht meer", realistisch bezien door de Margriet oefenmeester die eind dit seizoen verkast over de Maas naar DSC. Margriet won dinsdagavond aangevuld met spelers van JO 19-1 met 3-4 van tweedeklasser Helvoirt voor de Brabant-cup en is door naar de volgende ronde. 

Handel – Den Dungen
Afgelopen zondag was een prima dag voor trainer Henry van Wanrooy van Handel. Maar niet voor hem alleen en zeker ook voor de kleine fanatieke aanhang van zijn team. Van Wanrooy: "Voor de eerste keer hebben wij tegen Nulandia met een volle fitte selectie kunnen voetballen. Prachtig om te zien dat wij voor het eerst in het linker rijtje staan. Aanstaande zondag weer tegen een concurrent. Den Dungen heeft uit de laatste 5 wedstrijden 12 punten behaald. Ze staan 3e in de 3e periode achter DAW dat al een periode heeft en achter koploper Volkel die misschien kampioen worden. Wij moeten naar ons zelf kijken en van Den Dungen winnen Zondag. Daarna een feestje bouwen omdat VV Handel volgend seizoen weer in de derde klasse voetbalt."  



De grote kantine op de achtergrond bij DAW

DAW – Nulandia
Je kan veel over zeggen over deze wedstrijd, maar voor minder dan winst bestaat er voor DAW geen enkel excuus. Kenners vragen zich dan af hoe een elftal als Nulandia zo diep weg kan zinken weet ook trainer Rob van de Ven: "Ondanks de matige resultaten beschikt Nulandia over een heel aardig elftal. Het gebrek aan scorend vermogen, blessures en schorsingen breekt ze nu toch op lijkt het. In de uitwedstrijd tegen Nulandia kwamen we snel op voorsprong, maar liepen daarna met momenten te snel en te ver achteruit. Een zeldzaam foutje in onze laatste lijn zorgde voor onnodig puntverlies in die wedstrijd. We hebben dus wel iets recht te zetten. Komende zondag kunnen we helaas geen beroep doen op Marc Raaijmakers vanwege werkverplichtingen. Verder zijn we compleet en zullen we moeten winnen om de druk op Volkel te houden" ,zegt Rob van de Ven, trainer van DAW dat koploper Volkel op één puntje afstand in de nek blaast.

Programma derde klasse D:
FC Uden-Avanti'31 
Berghem Sport-DSC
Sint Michgielsgestel-Venhorst
Margriet-Nooit Gedacht
Volkel-Boekel Sport
Handel -Den Dungen
DAW-Nulandia

Stand derde klasse D:
1.Volkel 23-49
2.DAW 23-48
3.Margriet 23-46
4.Nooit Gedacht 23-43
5.Boekel Sport 23-37
6.Berghem Sport 23-37
7.Handel 23-31
8.Sint Michielsgestel 23-31
9.Venhorst 23-30
10.Den Dungen 23-27
11.DSC 23-25
12.Avanti'31 23-25
13.Nulandia 23-17
14.FC Uden 23-11

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant