Wim Engels met zijn aanhanger op de Markt in Uden.
Wim Engels met zijn aanhanger op de Markt in Uden.

Wim (65) slaapt op de Markt in Uden: "Ik wil de beste plek op de vrijmarkt"

Algemeen 2.768 keer gelezen

UDEN | Wim Engels (65) uit Uden heeft werkelijk alles over voor een goede plek op de vrijmarkt tijdens Koningsdag. De hobbyhandelaar arriveerde woensdagmiddag rond 16.00 uur met een grote aanhanger op de Markt in Uden en blijft daar een nachtje slapen.

"Ik heb geen auto, dus ik moest de aanhanger hierheen trekken vanaf mijn huis aan de Rode Akker. Ik heb ook nog mijn schouder ernstig geblesseerd, maar daar heb ik pillen voor. Kijk, ik wil gewoon de beste plek, dus ik blijf hier vannacht." Tegen de kou wapent hij zich met dikke kleding en vooral veel jassen. "Als het regent, kruip ik wel onder het zeil", zegt hij. 

Zieke hond
Maar waarom is die goede plek nou zou belangrijk? "Ik wil op Koningsdag veel verkopen. Mijn hond Esther wordt 7 mei geopereerd aan een cyste. Alles bij elkaar kost dat zo'n driehonderd euro. Dat moet ik toch zeker wel zien te verdienen", aldus Wim. "En hopelijk nog wat extra, want ik heb maar een AOW'tje", vult hij aan. 

Mensen die op Koningsdag een bezoekje brengen aan de vrijmarkt kunnen bij de kraam van Wim terecht voor spelletjes, cd's, stoelen, tassen, kleding en nog veel meer. Hij staat midden op de Markt in Uden. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant