Keeper en Udenaar Dennie Witjes van Best Vooruit staat zijn mannetje (Foto Peter Kuijpers)
Keeper en Udenaar Dennie Witjes van Best Vooruit staat zijn mannetje (Foto Peter Kuijpers)

Heeswijk kan scherprechter worden in kampioensbal 2F

Voetbal 539 keer gelezen

Heeswijk ontvangt koploper Best Vooruit en daar zien de Bestenaren als een berg tegen op, reken maar. Prinses Irene is praktisch vrij en gaat naar EVVC, dat zo goed als uitgespeeld is. Schijndel is bezig aan de afscheidstour in 2F. Erp, dat Rhode ontvangt, gaat nog wel degelijk ergens om, dus zowel boven als onderin nog volop spanning komend weekend in 2F.

Door: Peter Kuijpers

De Schijndelaren zijn bezig aan de laatste drie wedstrijden in de tweede klasse. Zondag degradeerde de ploeg ondanks het prima gelijkspel in de derby met Rhode. Erp, dat op een na-competitieplek staat, is onbereikbaar geworden voor de Schijndelaren. Oirschot Vooruit heeft nog alle belangen bij het duel, Schijndel kan frank en vrij spelen nu de druk weg is. Na drie degradaties achtereen keren de Schijndelaren terug in de derde klasse. Ook trainer Hans Lathouwers heeft dat tij, ondanks zijn enthousiasme, niet kunnen keren. De hoop op de Hoefbraken is gericht op trainer Henry van Alebeek die de neerwaartse spiraal tot stoppen moet brengen. Schijndel, ooit spelend in de hoogste klasse van het amateurvoetbal, is spreekwoordelijk weer terug bij af.



Trainer Stephan Hesemans van EVVC geeft de titel nog niet op

EVVC – Prinses Irene
Het team uit Vinkel lijkt de kansen te hebben verspeeld. Het zijn maar drie punten horen we u zeggen, maar het zijn na zondag ook nog maar twee wedstrijden. Trainer Stephan Hesemans trekt zijn conclusies: "Prinses Irene thuis is een wedstrijd op zich, met veel prestige op het spel. De verschillen zijn minimaal, je kan zo weer vijfde staan zoals wij nu. Helvoirt was vorige week zeker geen maatje te groot voor ons. Onze fouten brachten Helvoirt steeds weer in de wedstrijd. Emplina of Best Vooruit zijn voor mij de echte kanshebbers, het makkelijkste programma en Emplina heeft na de winterstop niet meer verloren. Ik vind Emplina voetballend de beste ploeg is. Beide clubs hebben qua grootte ook veel mogelijkheden. De andere spelen nog allemaal tegen elkaar en zullen dus punten laten liggen. Wij spelen dus zondag eerst tegen Prinses Irene en daarna nogmaals tegen Oirschot Vooruit, om vervolgens te eindigen tegen Rhode thuis. Voor ons zou een periode weer fantastisch zijn en daar gaan we uiteraard voor. Dat kan op twee manieren of op de ranglijst of in de derde periode, waarbij we een punt achter Emplina staan. Zondag eerst maar eens voor een goed resultaat zorgen en daarna zien we wel hoe het gaat eindigen. "

Heeswijk – Best Vooruit
Wedstrijdfit is het borrelvraagstuk voor de meeste 'Hezikse' getrouwen. Zeker voor trainer Marc van de Ven: "Het is inderdaad zaak om alles wedstrijdfit en vrij van schorsingen te krijgen voor de start van de nacompetitie op 21 mei. We hebben nog enkele wedstrijden in de competitie om ons daar op voor te bereiden en willen dan ook goede resultaten behalen om met een goed gevoel die periode in te gaan. Zondag de titelfavoriet Best Vooruit, dit is zeker na de winterstop de sterkste en meest constante ploeg van de competitie. Het is aan ons om de competitie nog spannender te maken, door de koploper op Balledonk te vloeren. Een mooie uitdaging" ,zijn de prikkelende teksten van de Heeswijk-trainer. Bij Best Vooruit overigens drie Udenaren in het gezelschap. Trainer Jurgen van Wanrooij, keeper Dennie Witje en broer en spits Patrick Witjes. Laatste is door de komst van Robin Buiks op de reservebank beland. Witjes overweegt in een vriendenteam te gaan spelen komend seizoen bij UDI'19. 



Robin Buiks (9) is een garantie voor doelpunten (Foto's Peter Kuijpers)

Erp – Rhode
Een duel uit de kelder van 2F wat Erp betreft. Rhode  heeft 32 punten en is relatief veilig . Winst in Erp betekent definitief een zorgeloos einde. Erp verraste zondag velen door gewoon met 1-5 te winnen van WSC in Waalwijk. De draad voor Erp is flinterdun en winst op Rhode is in het overlevingsplan verplicht. Theo van Lieshout trainer blikt nog even terug op het teleurstellende resultaat in de derby met Schijndel waar Rhode maar moeilijk tot succes kan komen: "Natuurlijk hadden we met zijn allen op een beter resultaat gehoopt afgelopen zondag. Helaas konden we na een redelijke start en een vroege 1-0 voorsprong ons niveau niet vasthouden en moesten we uiteindelijk tevreden zijn met een punt. Zondag Erp dat de punten meer dan nodig heeft. Van Lieshout: "Dit betekent dat we nog vol aan de bak moeten om zeker te zijn van klassenbehoud. De komende wedstrijden staan dan ook in het teken om dit zo snel mogelijk te bewerkstelligen zeker omdat we dit jaar hebben aangetoond niet te misstaan in deze klasse."

Programma tweede klasse F:
Nieuw Woensel-Helvoirt
EVVC -Prinses Irene
Baardwijk-WSC (zaterdag 18.30 uur)
BVV -Emplina
Heeswijk-Best Vooruit
Schijndel-Oirschot Vooruit
Erp-Rhode
(Restant BVV - WSC wordt op dinsdag 2 mei 19 uur in De Vliert gespeeld)

Stand tweede klasse F:
1.Best Vooruit 23-44
2.Oirschot Vooruit 23-43
3.Helvoirt 23-43
4.Emplina 23-42
5.EVVC 23-41
6.BVV 22-38
7.Heeswijk 23-34
8.Prinses Irene 23-33
9.Rhode 23-32
10.Baardwijk 23-28
11.WSC 22-27
12.Erp 23-24
13.Schijndel 23-13
14.Nieuw Woensel 23-6

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant