Afbeelding

Bellen met de burgemeester: Zo vierde Hellegers Koningsdag

Algemeen 335 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers over de afgelopen week die volgens hem een 'oranje tintje' had. Ook was hij aanwezig bij een spectaculaire demodag van de Udense Reddingsbrigade.

"Deze week had een oranje tintje. Het begon woensdag met de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen. Het waren er dit jaar drie en ik mocht er twee uitreiken. Een persoon ontving de onderscheiding elders. Het aantal was dit jaar wat minder dan we gewend zijn. Er zijn weinig mensen voorgedragen. Volgend jaar zijn het er vast weer meer. Het wil overigens niet zeggen dat er weinig verdienstelijke mensen zijn in Uden, integendeel!"

"De dag daarna heb ik Koningsdag gevierd in de drie dorpen. Het begon in Uden en daarna heb ik in Volkel de zeskamp geopend. Vervolgens ben ik 's middags naar Odiliapeel geweest waar ik gekeken heb bij de activiteiten rondom het Terraveenplein."

"Zondag heb ik het Festival van het Nederlandse lied geopend. Dat doe ik elk jaar door het openingslied te dirigeren. Het was ontzettend druk en daarom waren er veel mensen op de been. Het was fantastisch om te zien dat het zo druk was in het centrum. Dit jaar was het bijzonder dat er ook koren uit België van de partij waren. Onder andere uit Essen en uit Rijkevorsel. Ook de burgemeester en een aantal schepen waren aanwezig. Het was onderdeel van de herdenking honderd jaar Vluchtoord. De werkgroep had tevens een tentoonstelling ingericht waar zo'n 1100 bezoekers op af zijn gekomen."

"Zondag ben ik ook aanwezig geweest bij de demonstratiedag van de Udense Reddingsbrigade in BillyBird Park Hemelrijk. Het team is in maart Nederlands Kampioen SERC geworden en daarom heb ik ze ook gehuldigd. Daarnaast heb ik ook nog even stilgestaan bij het feit dat de Nederlandse Reddingsbrigade dit jaar precies honderd jaar bestaat. Dat vind ik toch wel heel bijzonder."

"Maandag heb ik als voorzitter van Brabants Heem een Heem-medaille uitgereikt aan Adriaan Sanders. Hij was lange tijd voorzitter van de Udense Heemkundekring en heeft veel voor deze vereniging betekend."

"Deze week ben ik ook druk bezig geweest met de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe brandweerkazerne. Ik wil binnenkort graag weer om de tafel met de brandweer, politie en IBN om te kijken of zij een aantal voorzieningen zouden kunnen delen zodat die gezamenlijk gemaakt kunnen worden. Tot dusver komt dat nog niet echt van de grond."

"Verder bereid ik mij deze week voor op de dodenherdenking op donderdag. Vrijdag is het bevrijdingsdag, dan zijn er in Uden geen festiviteiten."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant