Afbeelding

Bellen met de burgemeester Medewerkers gemeente fietsen naar Lippstadt

Algemeen 330 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over een bijzonder personeelsuitstapje voor medewerkers van de gemeente Uden, de voorbereidingen voor de begroting en een overleg met AgriFood Capital.

"Afgelopen weekend ben ik samen met mijn vrouw naar Lippstadt geweest. Zo'n 75 medewerkers van de gemeente Uden deden namelijk mee met een bijzonder personeelsuitje. Zij zijn in 2 dagen op de fiets naar Lippstadt gegaan. Een aantal medewerkers heeft het hele stuk gefietst. Dat is ruim 220 kilometer. Een aantal hebben zestig kilometer gefietst en zijn daarna met de bus verder gegaan. En er zijn ook medewerkers die estafette hebben gedaan. Al met al toch een hele sportieve activiteit. Zaterdagmiddag heb ik samen met de locoburgemeester van Lippstadt de mensen welkom geheten. 's Avonds was er nog een gezellige feestavond. De activiteit was zeer geslaagd. Bij de gemeente Uden werken ruim 350 medewerkers en sommigen van hen kennen elkaar dus ook helemaal niet. Dan is zo'n activiteit heel geschikt om collega's te leren kennen."

"Verder zijn we deze week bezig geweest met de begrotingsvoorbereidingen. We hebben alle wensen voor 2018 in kaart gebracht. Het is dat jaar verkiezingsjaar, dus daar moeten we wel rekening mee houden. Burgers hebben hun wensen doorgegeven en daarnaast hebben wij als college natuurlijk ook wensen. Die moeten allemaal goed op een rijtje worden gezet. Door de economische groei ziet het er niet naar uit dat we volgend jaar moeten bezuinigen. Dat is fijn, want dat betekent dat we aan de slag kunnen met een aantal projecten die wat achterstallig onderhoud hebben."

"Ook heb ik overleg gehad met AgriFood Capital. Brabant is volgend jaar regio gastronomie 2018. Noord-Oost Brabant wil daar graag bij aansluiten met passende activiteiten. Zo hebben we een aantal ideeën voor de gemeente Uden in samenwerking met de andere Maashorstgemeenten. We willen graag de horeca in the picture zetten. Door bijvoorbeeld speciale maashorstmenu's samen te stellen of streekproducten aan te bieden. We hebben al veel ideeën, maar we willen eerst rond de tafel met de horecaondernemers zelf."
"Ik ben in Helmond geweest voor het Regionaal Overleg Brabant. Daar hebben we gesproken over de sluiting van drugspanden. Dat is altijd een dilemma. Hoe kun je daar het beste mee omgaan? Er zijn een aantal dingen waar je tegenaan loopt. Op het gebied van veiligheid was de gemeente Uden afgelopen week in het nieuws door een vermeende IS-strijder die aan het werk was op Vliegbasis Volkel. Openbaar Ministerie en Defensie handelen dit verder af, maar ik ben wel netjes door hen geïnformeerd."

"Tot slot heb ik gesproken met de werkgroep burgerparticipatie. We hebben het gehad over hoe we de burgers meer kunnen betrekken bij de politiek en dan met name de naderende verkiezingen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant