Martje Meijer laat zich heerlijk verwennen. (foto: Ankh van Burk)
Martje Meijer laat zich heerlijk verwennen. (foto: Ankh van Burk)

Verwendag voor ouderen bij TEJO – Dé Kapper en Jambon

Algemeen 1.636 keer gelezen

UDEN | Het is voor de meeste ouderen uit Sint Jan, de Carolushof en de Odiliaflat een volkomen verrassing als zij afgelopen maandagmorgen zomaar, te voet of met de rolstoel, meegenomen worden naar het Lieve Vrouweplein, waar zij in de Kapsalon van TEJO – Dé Kapper allerhartelijkst ontvangen worden met koffie en gebak. Het is de start van een complete verwendag bij TEJO en aansluitend in Restaurant grill Jambon voor een lunch en een middag vol amusement.

TEJO – Dé Kapper is al 20 jaar gevestigd in Uden, waarvan het laatste jaar in het nieuwe pand aan het Lieve Vrouwenplein. Het verhaal begint bij een kale kerstboom in de kapsalon in december 2016. Klanten mogen op een papieren kerstbal een wens schrijven. Uit al die wensen werden er drie gekozen om uitgevoerd te worden. Zo kregen verpleegkundigen van de kraamafdeling van Bernhoven eerder al een mini-makeover. Als derde werd de wens, die het meest ingediend was, namelijk (eenzame) ouderen een verwendag bezorgen, maandag jl. ten uitvoer gebracht. Initiatiefnemers zijn Tejo van den Hoogen en Stephan Taminiau, eigenaren van de kapsalon. "Pure liefdadigheid", aldus Stephan. "Wij willen ouderen entertainment bezorgen zo'n beetje op de manier waarop Geer en Goor dat doen in het kader van het Ouderenfonds." En daar zetten zich nogal wat mensen vrijwillig voor in, zoals twee vriendinnen uit de kring van Tejo en vrijwilligers en een activiteitenbegeleidster van BrabantZorg, die de ouderen begeleiden. Ook de medewerkers van de kapsalon, die vandaag de kapsels verzorgen en een make-up aanbrengen zetten zich op vrijwillige basis in. Verder wordt de hele actie gesponsord door Restaurant grill Jambon en Tankstation Shell Schimmel Uden. 's Morgens worden 25 ouderen, waaronder twee heren, in twee groepen eerst gekapt en krijgen de dames daarna een make-upje. Corry van den Akker, die samen met haar man deelneemt: "Ik hoef de lipstift maar heel dun, hoor!" Beiden voelen zich enorm verrast en weten 's morgens in de kapsalon nog niet wat hen verder nog te wachten staat deze dag. Dat geldt ook voor Martje Meijer uit de Odilaflat die na haar 'Bewegen voor ouderenuurtje' volkomen onverwacht meegenomen werd naar het Lieve Vrouwenplein.

Warme lunch
Als de beide groepen klaar zijn in de kapsalon volgt de volgende verrassing. Zij gaan naar het nabijgelegen restaurant Jambon voor een warme lunch. Daar staat een aspergesoep, zalm, frietjes saté en een aardbeiendessert op het menu. Na de lunch gaan de mensen naar de zaal, waar een afwisselend programma aangeboden wordt. Daar wordt bingo gespeeld, waarvan de prijzen gesponsord zijn door de Udense middenstand. De bingo wordt afgewisseld door twee dansjes van kleuters uit Langenboom van 'Dansen bij Sem', een dansgroepje dat in haar vrije tijd geleid wordt door medewerkster Sem van de kapsalon. Tot slot treedt het duo Lesley en Marloes uit Eindhoven op met zang. Ook Marloes is medewerkster van de kapsalon. Aan het eind van de dag kijkt iedereen voldaan terug. Het verrassingselement is goed uit de verf gekomen voor de ouderen, die met een bijzondere ervaring terugkeren naar huis.

Het was maandagochtend genieten voor ouderen uit de regio. (foto: Ankh van Burk)
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant