Afbeelding

Bellen met de burgemeester: "genieten op Volkel in de Wolken"

Algemeen 273 keer gelezen

UDEN | Deze week in Bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over de geslaagde 25e editie van Volkel in de Wolken, een overleg over de economische effecten van de komst van de JSF en het bestemmingsplan van de nieuwe brandweerkazerne en het politiebureau.

"Deze week wil ik graag beginnen met het evenement Volkel in de Wolken afgelopen zondag. Samen met de commandant van de vliegbasis en de nieuwe voorzitter van Volkel in de Wolken, Dirk Verwijst, heb ik het evenement geopend. Daarna heb ik genoten van de vliegshow die gelukkig dit jaar weer terug was. Vorig jaar was er geen vliegshow door het ontbreken van vergunningen, maar deze keer was het weer zoals vanouds. Wat ik mooi vond om te zien, was dat alle vrijwilligers weer in touw waren. Zij hebben zich niet laten ontmoedigen en er samen een prachtig evenement van gemaakt. Ook voor de toekomst zie ik het positief in. Helaas heeft dit jaar de hoofdsponsor Hamilton zich teruggetrokken, omdat zij niet meer actief zijn in de Benelux. Het bestuur heeft laten weten dat zij op zoek gaan naar een nieuwe hoofdsponsor en ik wil daar zeker een handje bij helpen."

"Maandagochtend heb ik overleg gehad met een aantal medewerkers van het gemeentehuis en de nieuwe wethouder Gijs van Heeswijk. We hebben gepraat over de economische effecten van de komst van de JSF naar Volkel. Onlangs heb ik ook met het ministerie van Economische Zaken rond de tafel gezeten om een lijst te maken van bedrijven hier in de regio die een bijdrage zouden kunnen leveren aan de hoofdleverancier. Denk aan metaalbedrijven die schroeven zouden kunnen aanleveren. Binnenkort praten we hier verder over, onder andere met ondernemersvereniging UOV de Kring."

"Ook heb ik deze week overleg gehad over het bestemmingsplan van de nieuwe brandweerkazerne en het nieuwe politiebureau. Alle betrokken partijen kunnen hun wensen nu op tafel leggen en aan de hand daarvan wordt met het plan gestart."

"Samen met de teamchef van de politie heb ik de vergadering met het team van burgemeesters die deze week plaatsvindt voorbereid. Tijdens die vergadering worden de criminaliteitscijfers besproken. Dat ziet er allemaal goed uit, alleen het aantal woninginbraken ligt hoger dan voorgaande jaren. Tijdens de vergadering zullen we ook overleggen over cybercriminaliteit en hoe daarmee om te gaan."

"Tot slot heb ik samen met Bernheze, Landerd, Meierijstad en Oss, de AS50-gemeenten, bijgepraat over actuele ontwikkelingen. Denk aan AgriFood Capital en acties die op poten worden gezet met betrekking tot lokaal voedsel. Binnenkort hebben we een officiële vergadering."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant