Cora Hofsteede.
Cora Hofsteede.

Aileen Doet: 'Voetenangst' weg na VoetreflexPlus behandeling

Algemeen 968 keer gelezen

UDEN | Blotevoetenkind. Zo werd ik als klein guppie wel eens genoemd, omdat ik nooit schoenen droeg of wilde dragen. Nog steeds loop ik het allerliefst op blote voeten. Op de redactie doe ik vaak mijn schoenen uit als ik een langer verhaal uitwerk, want dan kan ik beter nadenken. "Dat doe alle redacteuren", zei een collega ooit eens. Of dat waar is weet ik niet. Ondanks dat ik graag op blote voeten loop, vind ik het wel een beetje eng als iemand anders mijn voeten aanraakt. Maar Cora Hofsteede van Via Handen heeft die angst compleet weggenomen. Zij gaf mij een VoetreflexPlus behandeling en dat was super ontspannend!

Cora was ooit wijkverpleegkundige, maar gooide het roer drastisch om. Ze volgde elf jaar geleden een vierjarige opleiding aan de Volksacademie voor Natuurgeneeskunde en rondde ook diverse workshops af. Inmiddels geeft ze diverse massages zoals Guasha, een traditionele Chinese schraaptherapie, maar ook ontspanningsmassages en aromatherapie. Ze is gespecialiseerd in VoetreflexPlus behandelingen. Die ambacht leerde ze bij Total health. En ik mag het eens ervaren.

"De voeten weerspiegelen het hele lichaam. Door het masseren van de reflexzones op de voeten plus de meridianen en acupunctuurpunten vanuit de Chinese geneeskunde wordt de hele mens geprikkeld tot reactie", legt Cora uit. De therapeute werkt met zowel de Chinese methodes als de Westerse manieren. "Ik combineer het beste van twee werelden."
Mensen met pijnklachten kunnen bij Cora terecht, maar ook mensen met chronische ziekten of psychische klachten. "Het is heel ontspannend, zowel geestelijk als lichamelijk."
Cora heeft een praktijk aan huis aan de Breukrand in Uden. In haar behandelkamer ruikt het heerlijk naar kruiden. Ik mag plaatsnemen op de massagetafel. "Lig je lekker?", vraagt Cora terwijl ze een extra kussentje onder mijn hoofd legt en een dekentje over mij heen. "Heerlijk!", zeg ik in alle oprechtheid. Cora zet de achtergrondmuziek wat harder. "Je mag praten onder de massage, maar stil zijn is ook wel heel fijn; dan kun je het beter ervaren."
Ik sluit mijn ogen en Cora legt een handdoek over mijn voeten. "Ik begin altijd met de rechtervoet; die staat voor mannelijkheid. De linkervoet staat voor je vrouwelijke kant, je gevoelskant." Stiekem vind ik het wel een beetje spannend, maar die angst is totaal ongegrond. Ik ben bang dat de massage pijn doet of vreemd aanvoelt, maar het tegenovergesteld is waar. Al snel 'val' ik in een soort gat; dat randje waarop je balanceert als je bijna in slaapt valt. Gelukkig weet ik wakker te blijven en probeer ik de ervaren welk plekje van mijn voeten hoort bij welk lichaamsdeel. Dat voel ik niet de hele tijd, maar soms voel ik iets bijzonders in mijn borstkas; alsof ik een beetje extra lucht krijg. Heel apart, maar wel fijn!
Na de massage praten Cora en ik nog even verder. Ze vertelt dat ze een bijzonder project voor een zorginstelling heeft gedaan. "Daar was veel sprake van ziekteverzuim en samen met een paar collega's hebben we in een periode van 21 weken zo'n honderd werknemers van die organisatie gemasseerd. Ze moesten vooraf een test invullen die een beeld gaf over hun welzijn en naderhand weer. De definitieve resultaten zijn nog niet bekend, maar een aantal proefpersonen heeft al aangegeven dat ze minder stress ervaren, minder lichamelijk klachten hadden en veel beter konden slapen. Fantastisch dus!"
Cora zou het dan ook een goed idee vinden als meer bedrijven hun werknemers massages aan zouden bieden. "Het kan voor hele goede resultaten zorgen. Er ligt tegenwoordig zoveel op je bordje: werk, familie, vrienden, social media. Het is belangrijk om af en toe ook even lekker te ontspannen. Een VoetreflexPlus behandeling is daar uitermate geschikt voor, omdat je er zoveel verschillende resultaten mee kan bereiken."

Ik ging na de massage bij Cora uitermate ontspannen het weekend in en kan het dan ook iedereen aanraden. Voor meer info kijk op www.viahanden.nl of mail naar info@viahanden.nl. Bellen kan ook naar 0654673604. Cora is aangesloten bij de VNRT. Veel therapeutische massages worden door de aanvullende verzekering vergoed.

Heb jij ook een bijzonder beroep? Een unieke hobby? Of een fantastische activiteit? Mail dan naar redactie@udensweekblad.nl o.v.v. 'Aileen Doet'.

Aileen van Tilburg
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant