Afbeelding

Nieuw bedrijf 'Echte Aandacht' biedt hulp en ondersteuning in de breedste zin van het woord

Algemeen 2.502 keer gelezen

UDEN | "Een grote groep mensen vereenzaamt en mantelzorgers raken overbelast. Voor veel hulpbehoevenden is er vaak geen plek in de reguliere zorg. Het is onze oprechte overtuiging dat het in veel gevallen draait om echte aandacht", aldus Frank Ruijs en Jennifer Hakkaart. Het duo richtte daarom 'Echte Aandacht' op. Een bedrijf dat voortgevloeid is uit hun bestaande zaak 'Echte Zorg'.

Bij 'Echte Aandacht' kunnen cliënten terecht voor persoonlijke begeleiding en ondersteuning op maat. Denk in veel gevallen simpelweg aan gezelschap. "Ouderen zijn vaak eenzaam. Ze vinden het ontzettend fijn als er even iemand een praatje komt maken of hen mee op stap neemt", vertelt Jennifer. Maar 'Echte Aandacht' zorgt niet alleen voor professionele begeleiding van ouderen, maar ook voor mensen met psychiatrische problemen, een vorm van dementie, verslavingsproblematiek, lichamelijk en/of geestelijke beperkingen, niet aangeboren hersenletsel, een vorm van autisme, gedragsproblematiek en terminale zorg. "Samen met cliënt en mantelzorgers stellen we doelen op en maken een plan van aanpak", zegt Frank. Daarnaast biedt de organisatie hulp in en om het huis zoals huishoudelijke taken, boodschappen doen, helpen met eten koken, lichamelijke verzorging en administratieve ondersteuning, maar ook bv een theater bezoeken behoort zeker tot de mogelijkheden.
'Echte Aandacht' koppelt cliënten met een hulpvraag aan vaste begeleiders. "Dat zijn bij ons vaak wat oudere mensen die niet meer zo makkelijk aan een baan komen, maar wel ontzettend graag in de zorg zouden willen werken. Het is belangrijk dat zij feeling hebben met de zorg, maar ze hoeven er geen diploma voor te hebben", legt Jennifer uit. "Zo is één plus één echt drie!", vult Frank enthousiast aan. "We helpen niet alleen onze cliënten, maar ook deze groep die nu als begeleiders bij ons aan de slag kunnen." Jennifer: "In Nederland wordt er zo snel en veel afgeschoven op mantelzorgers en vrijwilligers. Natuurlijk zijn zij van groot belang, maar ik vind ook dat je voor bepaalde taken gewoon betaald moet krijgen. Daar zorgen wij voor." Onze diensten kunnen worden gefinancierd vanuit het PGB of gewoon particulier. Als het nodig is kunnen Frank en Jennifer de cliënten ook gratis en vrijblijvend helpen met het aanvragen van een PGB. 'Echte Aandacht' wil ook graag met gemeenten samenwerken. "We zijn al in gesprek met onder andere de gemeente Oss en de gemeente Uden", zegt Frank.

Echte Zorg en Echte Aandacht
Frank en Jennifer zijn vrij recent actief gestart met 'Echte Aandacht', het vergt natuurlijk de nodige voorbereiding. Ze runden toen al samen hun onderneming 'Echte Zorg'. "'Echte Zorg' is een detacheringsbureau voor zorgpersoneel. Wij detacheren en bemiddelen in gekwalificeerde professionals voor ziekenhuizen, privéklinieken en andere zorginstellingen. Dit komt neer op alle medische, verpleegkundige en verzorgende functies", aldus Frank die zelf ruime ervaring heeft in die branche. "Ik heb jaren bij een detacheringsbureau gespecialiseerd in zorg gewerkt " Jennifer heeft in veel zorginstellingen gewerkt als verpleegkundige; van ziekenhuizen tot verpleeghuizen, privéklinieken, maar ook de psychiatrie en de (terminale) thuiszorg. "Door onze gezamenlijke ervaringen wisten we: dit kan anders, dit kan beter! Vanuit die visie hebben we 'Echte Zorg' ook samen opgericht", zegt Jennifer. De grootste worden, dat is niet het doel van Frank en Jennifer. "We willen wel bij de betere aanbieders horen. Wat ons onderscheidt? Onze persoonlijke benadering en de mentaliteit en uitstraling van onze medewerkers. Daarnaast werk ik zelf regelmatig een dienst mee. Dat is belangrijk. Zo leer je de klinieken goed kennen en kan ik ook beter mensen plaatsen", zegt Jennifer. Frank vult aan: "werken in de zorg moet in je zitten; het is een soort innerlijke drive. Jennifer en ik kunnen heel goed inschatten of iemand het vak in de vingers heeft. Maar de twee ondernemers willen ook graag sociaal en maatschappelijk betrokken ondernemen hier in de regio en zo is 'Echte Aandacht' ontstaan. Het is meteen al een succes. Veel mensen hebben zich aangemeld en de eerste reacties zijn ronduit lovend. Zo gaan zowel Jennifer als Frank regelmatig langs bij een jongeman van vijfentwintig met niet-aangeboren-hersenletsel. "Dan doen we een spelletje, maken we een ritje of ondernemen we iets wat zijn interesse heeft." Sjan Kuijpers is zeer tevreden met de begeleiding van 'Echte Aandacht'. "Fijn is de gedachte dat 'Echte Aandacht' flexibele hulp kan bieden als wij onverwacht eens weg moeten of even met z`n tweeën een avondje in het weekend weggaan. Onze zoon vindt het moeilijk om hulp van anderen te accepteren, daarom geeft Jennifer ons tips en handvatten zodat hij hopelijk snel gewend is aan de 'echte aandacht', want ja, die krijgt hij! We hopen dat onze zoon snel gewend raakt aan de extra zorg en aandacht van het nieuwe bedrijf uit Uden want voor onze gezinssituatie is het echt heel erg fijn: er valt een stukje last van onze schouders."

Meer informatie
Voor meer informatie kijk op www.echteaandacht.com of bel naar 06-21 99 70 50/06-27090331. Mailen kan ook: info@echteaandacht.com. "Ook voor vrijblijvend advies of vragen kunnen mensen bij ons terecht; zowel cliënten als mensen die eventueel begeleider willen worden", sluit Frank af.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant