Afbeelding

Bellen met de burgemeester: "Geen samenwerking IBN en politie"

Algemeen 487 keer gelezen

UDEN | Deze week in bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over de bouw van het nieuwe politiebureau, de opening van de men- en ruiterroutes in De Maashorst en het NK-agility in Volkel.

"Laat ik maar beginnen met Vaderdag! Toen ben in naar De Maashorst geweest om aanwezig te zijn bij de men- en ruiterroutes die daar geopend worden. Er is wat discussie over geweest, maar het was erg mooi om te zien dat alle aanwezigen zondag erg trots waren. Ik heb zelfs nog een stukje van de route mogen ervaren vanuit een menwagen. Mensen kunnen nu dus ook het natuurgebied ontdekken met paard en wagen en dat vind ik een prima ontwikkeling. Zondag ben ik ook nog bij de Kynologenclub in Volkel geweest. Daar waren de NK agility-wedstrijden; dat zijn baasjes die samen met hun hond een hindernisparcours afleggen. Er deden ruim 350 mensen met hun hond mee en het was dan ook een mooi groot festijn."

"Ook heb ik deze week bezoek gehad van leerlingen van een middelbare school uit Gran Canaria. Zij waren hier in het kader van een uitwisseling met het Udens College. Ik heb ze wat verteld over de gemeente Uden en het besturen ervan."

"Vrijdag was ik bij de herdenkingsdienst van Frans Ronnes die vorige week op 68-jarige leeftijd overleed. Ronnes was burgemeester van Haaren en een tijdje waarnemend burgemeester van Laarbeek."

"Samen met wethouder Peerenboom heb ik met de politie rond de tafel gezeten. De projectgroep van de bouw van het nieuwe politiebureau heeft hun plannen laten zien. Dat ziet er al prima uit! Het wordt een mooi modern gebouw. Eind 2017 wordt er gestart met de bouw en naar verwachting is het dan begin 2019 af. Wel is zeker dat de politie niet gaat samenwerken met de IBN. Er is gekeken of die twee partijen een gebouw, of een aantal faciliteiten, zouden kunnen delen. Door de strenge eisen van de politie op het gebied van vertrouwelijkheid is dit helaas niet mogelijk. We gaan nu wel kijken of de IBN wellicht samen kan werken met de brandweer."

"Over de brandweer gesproken, daar ben ik donderdag nog geweest. Daar waren bedrijven uitgenodigd waar mensen werken die in dienst zijn bij de vrijwillige brandweer. Op die manier wilde de brandweer die bedrijven bedanken. Zij moeten hun mensen soms toch een tijdje missen als er brand is. De bedrijven kregen een rondleiding."

"Deze week heb ik een bezoekje gebracht aan De Groot Hoveniers in Volkel; een van de winnaars van de ondernemerspluimen. Zij ontwerpen en onderhouden tuinen van voornamelijk particulieren."

"Tot slot zijn de leden van het College afgelopen week naar het V&G congres in Goes geweest. Daar waren toespraken en symposia. Zelf ben ik bij een symposium over water in de polder geweest. Een erg interessant onderwerp."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant