Afbeelding

Afvalinzamelaar laat plastic zakken staan in Uden

Algemeen 3.165 keer gelezen

UDEN | De afvalinzamelaar heeft vorige week een groot aantal volle plastic afvalzakken laten staan in verschillende wijken in Uden. "Steeds vaker komt het voor dat de afvalinzamelaar een volle plastic afvalzak moet laten staan, omdat er verkeerd afval in de zak wordt aangeboden. De afvalinzamelaar laat dit staan zodat later niet de hele vrachtwagen wordt afgekeurd door de recycler", laat de gemeente Uden weten. 

De volgende artikelen mogen in de plastic afvalzak: plastic verpakkingen (leeg) zoals:plastic zakken voor brood, snoep, groente, pasta en rijstplastic flessen voor drinken, sauzen en zepenplastic bakjes of bekers voor vla, yoghurt, ijs, vlees, vis, kaas en boterplastic tubes voor tandpasta en douchezeep en kweekpotjes van het tuincentrum. "Vul de ene verpakking niet met andere verpakking. De sorteerinstallatie kan deze verpakkingen niet meer uit elkaar krijgen. De lege verpakkingen graag los in de zak doen", laat de gemeente weten. 

Wat mag er niet in? "Plastic voorwerpen, zoals kratten, opblaasbare of opzetzwembaden, zeilen, vijver- of landbouwfolie, tuinstoelen of -tafels, wasmanden, buizen, emmers, potten, etc. Dit afval kunt u aanbieden op de Milieustraat bij de 'harde kunststoffen'."

"Die regels zijn overigens niet veranderd", laat de gemeente weten. "De afvalinzamelaar houdt zich aan een bepaalde foutnorm (percentage verkeerd afval). De laatste tijd zit het boven die foutnorm en worden de zakken met harde kunststoffen niet meegenomen."

Voor twijfelgevallen kijk op www.uden.nl. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant