Leer alles over de eetbare natuur.
Leer alles over de eetbare natuur.

Wilde groenten, eetbare planten- en kruidenwandeling op 25 juni

Algemeen 561 keer gelezen

UDEN | Ontdek je stad eens op een heel andere wijze en maak kennis met de eetbare natuur. Op zondag 25 juni, houdt natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber, weer een "Wilde groenten, eetbare planten- en kruidenwandeling" door Uden en de omgeving van ziekenhuis Bernhoven.

"Wildplukken is weer hot, je eigen aanvulling op het eten sprokkelen in de natuur. Duizenden jaren at, de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit de natuur maar bij de supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon "eten" blijft maken, de berm bij u om de hoek biedt veel verschillende smaken. Maar hoe pak je dat aan, waar kunnen we deze vruchten en planten vinden, waar moeten we opletten, wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Is de berenklauw nu giftig of niet, welke planten zijn geneeskrachtig en wat moet ik met moerasspirea en wat met klaver? Kan ik de lijsterbes nu wel of niet eten. Heeft u ooit wel eens van dennennaaldenthee gehoord? En weet u waarom bijvoet in de klompen werd gedaan? We gaan ook kijken wat voor eetbare bloemen en planten er in de tuinen groeien tijdens de anderhalf tot twee uur durende wandeling. Ik neem je graag mee om je kennis te laten maken met de wilde eetbare natuur", vertelt Jules. De wandeling begint om 10.30 uur, het verzamelpunt is de parkeerplaats van Expert Ben Van Dijk, Bitswijk 1 in Uden. De deelname kost 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen, inclusief cracker met eetbare bloemen en kruiden en wilde recepten. Vooraf aanmelden verplicht, per email: Jlfaber@hetnet.nl of tel: 0416284870.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant