Ria Loeffen (links) en Christine van Hoek nemen afscheid van het onderwijs.
Ria Loeffen (links) en Christine van Hoek nemen afscheid van het onderwijs.

De Vlieger neemt afscheid van twee leerkrachten

Algemeen 1.963 keer gelezen

VOLKEL | Twee leraren van basisschool De Vlieger in Volkel nemen vrijdag 30 juni na vele jaren trouwe dienst afscheid van het onderwijs. Het gaat om juffrouw Ria Loeffen en juffrouw Christine van Hoek. Uiteraard gaat het afscheid niet onopgemerkt voorbij. Vrijdag is een feestdag voor en met de kinderen en er is ook een ook een receptie zijn voor genodigden om de jubilarissen de hand te schudden.

Naast genodigden zijn ook mensen uit Volkel en directe omgeving van harte welkom om juffrouw Ria en Christine te feliciteren met deze mijlpaal. De receptie is vrijdag 30 juni van 15:30 tot 17:00 uur in basisschool De Vlieger, Hertstraat 4 in Volkel.

Juffrouw Christine en Ria hebben samen meer dan 87 jaar onderwijservaring en vele jaren daarvan als leerkracht gewerkt in het basisonderwijs in Volkel.

Juffrouw Ria Loeffen - van der Heijden is al ruim veertig jaar leerkracht. Haar specialiteit en vakkundigheid ligt vooral bij het jonge kind. Als er één leerkracht op onze school is die weet wat het jonge kind nodig heeft, wanneer en wat, dan is het juffrouw Ria. Met veel toewijding en inzet heeft zij de afgelopen 42 jaar les gegeven aan het jonge kind. Niet alleen haar toewijding en inzet karakteriseert haar, maar ook het belang om kinderen iets meer mee te geven dan alleen basale kennis. Naast kennis van feiten geeft juffrouw Ria de kinderen ook veel meer mee, zoals respect voor de natuur, voor de medemens en goede omgangsvormen. Op een juiste en correcte manier met elkaar omgaan was 42 jaar geleden belangrijk en is dat nu zeker ook nog. "Jammer dat we deze kwaliteiten nu op basisschool De Vlieger gaan missen, maar we gunnen haar nu ook alle (vrije) tijd om te gaan genieten van andere zaken dan onderwijs", laat de school weten.

Juffrouw Christine van Hoek – Bens is al 45 jaar werkzaam in het basisonderwijs in Volkel. In Volkel is juffrouw Christine leerkracht geweest op diverse basisscholen die in de loop van deze 45 jaar van naam veranderden of fuseerden, maar Volkel is ze altijd trouw gebleven. Juffrouw Christine heeft vooral aan de groepen 3 tot en met 6 les gegeven. Dat doet ze op een rechtvaardige manier en met de nodige humor. Taal is voor haar één van de "gebruiksvoorwerpen" om die humor te realiseren en de lessen van een goede saus te voorzien. Een vakvrouw die kinderen in de klas duidelijkheid geeft en weet wat er speelt in de gehele groep én bij elk individueel kind. In de afgelopen jaren is er natuurlijk veel veranderd in het basisonderwijs, maar naast veel zaken veranderen er ook een aantal niet voor wat betreft de kinderen. Kinderen hebben behoefte aan uitdaging, duidelijkheid, veiligheid en vertrouwen krijgen. Als je dat 45 jaar met zo'n inzet en passie kunt volhouden, verdient dat respect en op z'n minst een dag feest.
Ook juffrouw Christine mag nu nog meer gaan genieten van haar hobby's en andere passies dan het lesgeven aan kinderen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant