Afbeelding

Udense leraren basisscholen doen mee met staking

Algemeen 1.987 keer gelezen

UDEN | Bijna alle basisscholen in Nederland doen dinsdag mee aan een staking. Ook in Uden. De leraren komen in actie tegen de hoge werkdruk en lage salarissen, daarom hielden zij dinsdag het eerste uur de deuren gesloten. 

Ook op de Udense basisschool 't Mulderke legden de leraren een uurtje het werk neem. Of althans, dat is de bedoeling. "Ik ga wel gewoon voor de kinderen aan de slag hoor", vertelt Astrid van Vessem, leerkracht van groep 6. "Ik bedoel, wat moet ik anders doen?", vraagt ze zich hardop af. Wel vindt ze de staking een goed idee. "Ja hoor. Het is ook al heel lang geleden dat leerkrachten gestaakt hebben." Volgende de fanatieke juf snappen de kinderen goed waar het om gaat. "Ik heb het maandag uitgebreid met ze besproken en dinsdag heb ik kranten meegenomen naar school en hebben we het er weer samen over."

Voor ouders betekent de staking dat ze hun kinderen pas om half tien op school kunnen afleveren. Op 't Mulderke is er voor opvang gezorgd. "Veel ouders moeten  werken, dus we vonden het belangrijk om toch wat te regelen", legt Astrid uit. 

Later in de middag is er een manifestatie op het Malieveld in Den Haag. Daar komen zo'n duizend leraren en ouders een petitie overhandigen die de regering oproept het salaris van basisschoolleraren gelijk te trekken aan dat van leraren in het voortgezet onderwijs. 

Schoolreisje
Op 't Mulderke gaan de kinderen van groep acht dinsdag op schoolreis, maar dat kan gewoon doorgaan. "Om kwart voor tien, na de staking, zwaaien we ze met z'n allen uit!", vertelt Astrid. 

Oproep
Doet jouw school ook mee met de staking? Laat het zien en stuur een foto naar ons op! Dat kan via redactie@udensweekblad.nl. Vermeld ook even hoe jouw school de staking heeft vormgegeven en wie er op de foto staan. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant