Het winnende team.
Het winnende team.

Udens robotteam wint prijs op internationaal toernooi

Algemeen 532 keer gelezen

UDEN | FIRST LEGO League team Cadmes Creators, bestaande uit vijf kinderen uit Uden, heeft afgelopen week meegedaan aan het International Open Championship in Bath, Engeland. De Cadmes Creators kwalificeerden zich voor dit toernooi door de top zes te halen tijdens de Beneluxfinale in Zwolle eerder dit jaar.

Er deden in Engeland 93 teams mee uit 37 verschillende landen. Het toernooi duurde van woensdag tot en met zaterdag.

De teams werden beoordeeld op diverse onderdelen en speelden met elkaar wedstrijden waarin een door hun zelf gebouwde en geprogrammeerde LEGO Mindstorms robot verschillende opdrachten moest uitvoeren.

Het toernooi werd gehouden op de universiteitscampus van Bath, waar de sfeer hing als in een olympisch dorp. Je kwam overal andere teams tegen en er werden veel contacten gelegd. Ook was er een excursie naar het Romeinse badhuis en het oude centrum van de Bath, beiden zeer de moeite waard.

De Cadmes Creators wisten zich goed staande te houden op het internationale niveau. Ze wonnen de tweede prijs in de categorie "teamwork" en wisten een twaalfde plaats in de robotwedstrijd te halen.

De grootste prijs is natuurlijk de onvergetelijke ervaring om een paar dagen op te kunnen trekken met leeftijdsgenoten uit alle werelddelen die bezig zijn met hetzelfde. Het was een unieke belevenis.

Cadmes Creators
Cadmes Creators bestaat dit jaar uit 5 Udense kinderen: Job (13), Puck (13), Gijs (12), Joyce (12) en Stan (12). De kinderen zitten op Gymnasium Bernrode, Udens College en basisschool Sint Jozef. Het team wordt gecoacht door Karen en Bas Koomen uit Uden. Het team is enkele jaren geleden begonnen als naschoolse activiteit op basisschool Sint Jozef in Uden, maar inmiddels een volledig zelfstandig team. Naast deelname aan de jaarlijkse toernooien geven de Cadmes Creators ook demonstraties van FIRST LEGO League op techniekevenementen en willen ze graag anderen inspireren om ook met een team mee te doen aan FLL.

Voor meer informatie: www.cadmescreators.nl of coach@cadmescreators.nl.

FIRST LEGO League
De FIRST LEGO League (FLL®) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten.

De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende "Challenge". De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. Wereldwijd doen er ongeveer 30.000 teams aan dit programma mee, waarvan ongeveer 700 teams in het Nederlandstalige deel van de Benelux.

Voor meer informatie: http://firstlegoleague.nl/meedoen of info@techniekpromotie.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant