Afbeelding

Hellegers: "de economie trekt weer aan"

Algemeen 350 keer gelezen

UDEN | Deze week in bellen met de burgemeester vertelt Henk Hellegers onder andere over een bezoekje aan Vliegbasis Volkel, de aantrekkende economie en de vele jubilerende bruidsparen in de gemeente Uden.

"Vrijdag ben ik op de Vliegbasis Volkel geweest. Daar was de commandantowisseling van de Amerikaanse sectie. Luitenant-kolonel P. Graves nam het stokje over van Luitenant Kolonel Davis. Het was een hele aardige ceremonie. Leuk om te zien dat er veel Nederlandse belangstelling was. Zo brachten zowel Nederlandse als Amerikaanse soldaten gezamenlijk het salut. In Volkel zijn zo'n honderdvijftig Amerikaanse militairen gevestigd. Ik vind het belangrijk om die contacten goed te houden. Na de aanstelling van Graves was er een gezellige receptie met een lunch in de Amerikaanse kantine."
"De economie trekt aan. Wethouder Peerenboom en ik hebben afgelopen week rond de tafel gezeten met een groot uitzendbureau. Zij vertelden ons dat er ontzettend veel vraag is naar Oost-Europese werknemers. We hebben onder andere gesproken over de huisvesting van die voornamelijk Polen en Roemenen. Wij hebben in de Raad al een beleid vastgesteld. Grootschalige huisvesting voor deze doelgroep kennen wij in de gemeente Uden niet. Wij vinden ook dat uitzendbureaus en werkgevers zelf moet zorgen voor goede huisvesting. Tenminste, zij moeten het initiatief daarvoor nemen. Zo werkt het ook voor agrarische bedrijven in deze regio die Oost-Europeanen in dienst hebben. Zij zorgen zelf voor huisvesting van hun personeel."
"Ook ben ik deze week naar Veenendaal geweest voor een overleg met de brandweerkamer. We hebben gesproken over onder andere het CAO en de rechtspositie van brandweerpersoneel."
"In de gemeentewerf was afgelopen week een slotbijeenkomst voor de medewerkers van de gemeente die vorige maand gefietst of gelopen zijn naar Lippstadt. Er werden leuke foto's en video's getoond. Al met al was de actie zeker voor herhaling vatbaar. Er ligt nu een idee om in november 2018 naar Turnhout in België te fietsen. Dat is precies honderd jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog en ook het einde van Vluchtoord Uden."
"Ik ben nog op bezoek geweest in mijn oude gemeente Werkendam. Daar had ik afgesproken met oud-wethouders; gewoon voor de gezelligheid. Leuk om te horen hoe de projecten die we destijds samen besproken hebben nu verlopen."
"Tot slot ben ik deze week bij maar liefst drie jubilerende bruidsparen op bezoek geweest. Twee stellen waren zestig jaar getrouwd en eentje 65 jaar. Er zijn dit jaar opvallend veel jubilarissen. Toch is het altijd gezellig om bij hen op bezoek te komen. De paren vinden het meestal erg bijzonder dat de burgemeester langskomt en daarnaast hebben we vaak leuke gesprekken waarin het hele leven passeert. De mensen die ik bezoek zijn allemaal getrouwd in de jaren vijftig. De tijd van de wederopbouw. Mensen hadden nog geen televisie; alles was toen anders."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant