Archieffoto.
Archieffoto.

Wat mag nu eigenlijk in de plastic afvalzak?

Algemeen 5.353 keer gelezen

UDEN | Steeds vaker komt het voor dat de afvalinzamelaar een volle plastic afvalzak moet laten staan, omdat er verkeerd afval in de zak wordt aangeboden. De afvalinzamelaar laat dit staan zodat later niet de hele vrachtwagen wordt afgekeurd door de sorteerder en recycler.

U vindt dan een oranje sticker op uw plastic afvalzak. U kunt het verkeerde afval eruit halen en de volle plastic afvalzak bij de volgende inzamelronde weer aanbieden. Het plastic verpakkingsafval wordt gerecycled tot bijvoorbeeld fleece truien, nieuwe verpakkingen, zakken, speeltoestellen, tennisballen, afvalcontainers, stoelen, kratten en emmers.

Wat mag er in de plastic afvalzak?
Plastic verpakkingen (leeg) zoals:plastic zakken voor brood, snoep, groente, pasta en rijstplastic flessen voor drinken, sauzen en zepenplastic bakjes of bekers voor vla, yoghurt, ijs, vlees, vis, kaas en boterplastic tubes voor tandpasta en douchezeep en kweekpotjes van het tuincentrum

Vul de ene verpakking niet met andere verpakking. De sorteerinstallatie kan deze verpakkingen niet meer uit elkaar krijgen. De lege verpakkingen graag los in de zak doen.

Wat mag er niet in?
Plastic voorwerpen, zoals kratten, opblaasbare of opzetzwembaden, zeilen, vijver- of landbouwfolie, tuinstoelen of -tafels, wasmanden, buizen, emmers, potten, etc. Dit zijn materialen waardoor de sorteermachine stukloopt en bovendien geen verpakkingen zijn. Dit afval kunt u aanbieden op de Milieustraat bij de 'harde kunststoffen'.

Twijfelt u of bepaald afval in de zak voor plastic verpakkingsafval mag? In het afval ABC op www.uden.nl kunt u opzoeken waar u welk afval kwijt kunt.

Wanneer wordt het plastic verpakkingsafval opgehaald en waar zijn de doorzichtige afvalzakken af te halen?

In de afvalkalender op www.uden.nl vindt u wanneer bij u het plastic verpakkingsafval wordt opgehaald. U kunt het ook gratis aanbieden op de Milieustraat. De speciale doorzichtige afvalzakken voor het plastic verpakkingsafval zijn gratis te verkrijgen bij de infobalies van alle supermarkten in Uden, het gemeentehuis en de Milieustraat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant