Afbeelding
foto's

Voorrondes NK Lego bouwen in volle gang bij Intertoys Uden

Algemeen 1.200 keer gelezen

UDEN | Net als vorig jaar worden ook dit jaar de voorrondes voor het Nederlands Kampioenschap Lego bouwen gehouden bij de Intertoys in Uden. Vrijdagmiddag werd er volop geknutseld door deelnemers uit de regio. 

Aan twee grote tafels konden deelnemers weer de mooiste bouwwerken bedenken. "Er zijn twee groepen: kinderen van 5 tot en met 8 jaar en kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Bouw jij het mooiste of het origineelst dan word jij een van de twee winnaars en win je een prachtige lego bouwdoos", vertelt Ton van Duijnhoven van Intertoys Uden. Hij vervolgt: "Maar wat nog leuker is, je mag in de herfstvakantie samen met 100 ander kinderen uit heel Nederland deelnemen aan de landelijke bouwwedstrijd tijdens Lego World in de jaarbeurs in Utrecht."

De landelijke winnaar wint een verzorgde reis naar Legoland Denemarken. maar ook voor de andere deelnemers zijn er mooie prijzen te winnen. "Voor elke deelnemer in Uden is er altijd een leuke Lego goodie-bag", aldus Ton.

Dat er in Uden veel talent te vinden is, hebben verschillende deelnemers al bewezen. Zo werd Andrea Michels uit Uden in 2014 Nederlands Kampioen. Zij is samen met haar familie naar Legoland geweest. Vince van Doleweerd uit Veghel heeft vorig jaar tijdens de finale nog de tweede prijs behaald.

Afgelopen woensdagmiddag werd er ook al geknutseld en op zaterdag 22 juli kunnen kinderen vanaf 13.00 uur laten zien wat ze in huis hebben. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant