Voor UDI'19 is het seizoen begonnen (Foto's Peter Kuijpers)
Voor UDI'19 is het seizoen begonnen (Foto's Peter Kuijpers)

UDI'19/CSU pakt draad weer op met bescheiden groep

Voetbal 2.343 keer gelezen

UDEN – Voor voetbalclub UDI'19 is de kop er weer af. Het seizoen startte voor de tricolores met de eerste training en dertien spelers. Hoofdtrainer Bert Ruijsch is nog doende met zijn vakantie en was er nog niet bij, maar zijn honneurs werden waargenomen door assistent Stef Wijlaars.

Door: Peter Kuijpers

Ook nieuw in de trainersstaf is Joris van der Cammen die na zijn sabbatical jaar de draad als keeperstrainer weer heeft opgepakt. Van der Cammen volgt bij UDI'19 Rudie Geurts op die naar HVCH vertrok. Beiden volgden hetzelfde traject en waren eerder in dienst van Blauw Geel'38.  De getrouwen vergaapten zich aan de nieuwelingen. Ze waren er allemaal. Roald van Hout, Tufan Koca, Sidney Gakpo, en keeper Koen van Boxtel en natuurlijk de spelers uit de eigen opleiding samen met de vertrouwde garde. Dick Smits, Randy Hofmeijer en Tim Wolf waren als basisspelers nog met vakantie. Lars van Geelkerken was er wel en kwam in tenue uit de kleedkamer, maar was bij de start van de training (nog) niet op het veld aanwezig. Spits Sam Wassenberg lijkt afgetraind en bracht zijn wittebroodsweken door in Italië, maar wel op tijd terug voor de eerste training. Het toont zijn gretigheid.



Een uniek project voor UDI'19 met het grote LED-scherm (Foto Peter Kuijpers)

Scorebord
Fred Smies was er wel en aandachtig toeschouwer. De Udenaar is kandidaat bestuurslid technische zaken. Smies: "Ik heb het wel gehad met het trainersvak. Ik ben 59 en vind dat een geschikte leeftijd om te stoppen. Deze taak kwam prima op mijn pad en daar heb ik er veel zin in." Ervaren Smies lijkt een perfecte aanvulling in het bestuur van de tricolores. De Udenaren hadden nog een nieuwtje. Aan de rand van hoofdveld komt een groot LED-scherm van drie bij vijf meter dat het scorebord moet gaan vervangen. Hiermee steekt UDI'19 veel clubs de loef af en vind je maar zelden bij een amateurclub. Bestuurslid Joost van Oort verwoordde het als volgt: "We kregen het scherm aangeboden. Het is draaibaar en we kunnen er reclameboodschappen op laten zien. Het is tevens de vervanger van ons scorebord." Binnen afzienbare tijd zal het boven alles uitreizen op de inmiddels gestorte betonnen sokkel. UDI'19 speelt komende zaterdag om 18.00 uur thuis tegen tweede divisionist De Treffers uit Groesbeek.



Van links naar rechts: Stef Wijlaars, Joris van der Cammen en John Paul Willems 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant