Afbeelding

Textielinzameling in de gemeente Uden door Uden Wereld Wijd en Sympany

Algemeen 691 keer gelezen

UDEN | Met medewerking van de gemeente Uden blijven stichting Uden WereldWijd en Sympany ook de komende jaren de textielinzameling in Uden, Volkel en Odiliapeel verzorgen.

Sympany en Uden WereldWijd (UWW) werken al jaren samen en hebben recent de samenwerking weer voor langere tijd verlengd. UWW ontvangt een vergoeding voor het ingezamelde textiel en schoeisel. Zij steunt daarmee projecten op het gebied van duurzame ontwikkelingssamenwerking. Sympany steunt op haar beurt textiel gerelateerde projecten in Afrika en India gericht op duurzaamheid en ter vergroting van de zelfredzaamheid. "U heeft ze vast wel opgemerkt in uw gemeente, de beige en groene textielcontainers van Sympany. Hopelijk maakt u er ook regelmatig gebruik van om met name textiel, dat u niet langer gebruikt, in te doneren", laat UWW weten. Het textiel wordt ingezameld met 23 containers op 15 locaties.

Caritas
Naast UWW zamelt ook Caritas kleding in binnen de gemeente Uden. Zij zijn te herkennen aan de grijze containers geplaatst bij kerkelijke instellingen en op de Milieustraat. "Deze textielinzameling doen we in goede samenwerking om zo nog meer projecten dichtbij en in derdewereldlanden te kunnen ondersteunen", laat UWW weten. 

Groei
De hoeveelheid ingezamelde kleding is de laatste jaren toegenomen. In 2016 werd er maar liefst 280.000 kilo opgehaald. Behalve kleding mogen ook accessoires, schoenen en knuffels in de inzamelbakken. "Als het maar niet nat of met olie of verf besmeurd is", laat UWW weten. 

UWW steunt al vele jaren organisaties uit de gemeente Uden, die projecten hebben in ontwikkelingslanden over de hele wereld. Binnen de gemeente zijn er achtentwintig partnerorganisaties aangesloten bij UWW. Zij kunnen gedurende het jaar projecten indienen die vragen om een geldelijke ondersteuning. Deze worden door de werkgroep "Fonds Kleinschalige Projecten" van UWW beoordeeld, voorgelegd aan het bestuur en na goedkeuring in november of december uitgekeerd aan de partners. In 2016 werden in totaal 18 projecten gehonoreerd variërend van schooluniformen, landbouwcursussen, opleidingen etc tot het leveren van gereedschap voor de bouw van een school. Er werd een totaalbedrag van 18.000,- euro overgemaakt op hun bankrekeningen.

UWW laat weten: "Graag willen we dit initiatief continueren en zo mogelijk verder uitbreiden voor de toekomst. Zo helpen we niet alleen het milieu maar tegelijkertijd ook de minderbedeelde medemens in de nabijheid en de derde wereld. Dus een oproep aan u om ons te blijven steunen."

Meer informatie staat op website www.udenwereldwijd.org. Voor vragen neem contact op via info@udenwereldwijd.org. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant