Afbeelding

Menteam Hendriks Nederlands Kampioen samengesteld mennen

Algemeen 631 keer gelezen

ZEELAND | Zeeland heeft  sinds afgelopen zaterdag weer een Nederlands kampioen in haar midden. Menteam Hendriks veroverde de titel "Nederlands kampioen tweespan pony's" in de hoogste klasse. Met de pony's Mr. Jim, Jip en Johnson veroverde Cas Hendriks, lid van de Udense menvereniging, met zijn groom Veerle in een sterk deelnemersveld van 20 deelnemers de 1e plaats. Deze kampioenschappen werden van donderdag tot en met zaterdag gereden op het landgoed "Heerlijkheid Mariënwaerdt" te Beesd.

Na het onderdeel dressuur stond Cas aan kop met maar 1 punt voorsprong op de concurrentie. Na de marathon van vrijdag moest hij zijn voorsprong afgeven en stond hij op 1 punt achterstand. De marathon bestaat uit een wegtraject en een traject met 8 hindernissen waaronder 2 waterhindernissen. Zaterdag was de spannende vaardigheid waar hij alle ballen heeft laten liggen, maar een halve strafpunt kreeg voor tijdsoverschrijding. De koploper van het klassement liet 3 ballen ( 9 strafpunten) vallen. Nadat de 1e bal gevallen was, wist Cas al dat hij Nederlands kampioen was. In deze hoogste klasse is het de 2e opeenvolgende keer dat hij deze titel behaalt.

De  bondscoach van de KNHS heeft Cas en zijn team inmiddels geselecteerd voor het Nederlands team op de wereldkampioenschappen mennen voor pony's, welke van 15 tot en met 20 augustus 2017 in het Duitse Minden gehouden worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant