Afbeelding
foto's

Restaurant OONIVOO nu geopend in Uden

Algemeen 6.252 keer gelezen

UDEN | OONIVOO is geopend sinds woensdag. Vinoloog Marco van Bergen opende in het pand waar voorheen het Raadhuis zat een restaurant waar wijn een grote rol speelt. Zoals hij het zelf omschrijft : ''Een plek voor mensen die durven te genieten van een avontuur in smaakbeleving.''

''Al als jonge jongen werd ik gegrepen door de mystiek van de wijnwereld. De hoofdschuldige? Mijn eigen vader die in de jaren tachtig geregeld proeverijen met vrienden van de wijnacademie in Maarn organiseerde. Gefascineerd zag ik hoe 'grote mensen' wijnflessen in aluminiumfolie verpakten, boos op elkaar werden wanneer er teveel werd gesproken of wanneer iemand het nodig had gevonden after shave op te doen. Wat maakte het dat ze hun wijn zo luidruchtig uitspuwden om vervolgens met de vinger in het glas te gaan om nog één laatste druppel te bemachtigen? Vragen die uiteindelijk het begin zouden blijken van een levenslange passie'', aldus Marco van Bergen, eigenaar van OONIVOO.

''Een passie voor wijn die echt niet meer te stuiten was vanaf tijd waarin ik zo af en toe een glas mocht meedrinken. Niet zomaar natuurlijk, want mon père was een strenge leermeester. Oh wee, als ik het lef had om ook maar een slok te drinken voordat het verhaal van deze wijn verteld was. Ook geen aanrader: een slok nemen zonder goed geroken te hebben, om nog maar te zwijgen over de keer dat ik een wijnglas niet bij de steel vasthad. Regels die voor mij op dat moment nog als overdreven aandeden. Pas later leerde ik echter dat je een wijn pas echt gaat begrijpen als je de etiketten respecteert en je écht verdiept in het verhaal.''

''In 2010 heb ik mijn kennis en fascinatie samengesmolten tot OONIVOO Wines & More een merk dat staat voor een nimmer eindigende ontdekkingsreis naar de allermooiste wijnen. En uiteindelijk, zoals ik het altijd al in mijn achterhoofd had, bleek dit project het begin van nog veel méér. Dit met het implementeren van het concept in OONIVOO WineSpired. Een restaurant van deze tijd, met veel mooie wijnen beleving maar ook fantastische spijzen Maar bovenal een plek voor mensen die durven te genieten van een avontuur in smaakbeleving.''

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant