SamenLoop voor Hoop Zeeland.
SamenLoop voor Hoop Zeeland.

Nieuwe editie SamenLoop voor Hoop Zeeland in voorbereiding

Algemeen 540 keer gelezen

ZEELAND | Na het succes van de SamenLoop voor Hoop Zeeland in de zomer van 2014, is Stichting Project begonnen met de voorbereiding van een nieuwe editie voor medio 2018. In het weekend van zaterdag 23 en zondag 24 juni wordt 24 uur gewandeld om stil te staan bij kanker. Het doel is geld inzamelen voor onderzoek, maar ook steunen, herdenken én het leven vieren. Samen maken we het verschil.

Na afloop van de SamenLoop voor Hoop in 2014 kreeg Stichting Project veel positieve reacties uit de Zeelandse samenleving. Reden genoeg om nu weer de handschoen op te pakken en voor volgend jaar de 24-uurswandelestafette opnieuw te organiseren. Vanwege het eerdere succes van het evenement, verwacht de stichting dat er volgend jaar nog meer teams deelnemen. Er kan al ingeschreven worden via www.samenloopvoorhoop.nl/zeeland, zodat teams de komende tien maanden optimaal kunnen benutten als voorbereidingstijd.

WandelestafetteSamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Samen met je team wandel je 24 uur in estafettevorm. De eerste stappen worden zaterdag 23 juni om 14 uur gezet. Als de avond valt, begint de kaarsenceremonie. Het parcours wordt dan verlicht met honderden kaarsenzakken. Deze bevatten allemaal een persoonlijke boodschap. Dit is een indrukwekkende vertoning. Een etmaal na de start, zondag 24 juni om 14 uur, is de slotceremonie. Na 24 uur wandelen wordt de opbrengst bekend gemaakt en overhandigt de organisatie een cheque aan KWF Kankerbestrijding.

Klavertje vier
Net als vorige keer vindt SamenLoop voor Hoop Zeeland plaats op het sportpark van Festilent. De route is in de vorm van een klavertje vier. Hiervoor is gekozen zodat je vanaf het podium ten allen tijde het gehele parcours kunt zien en vice versa. Mensen met kanker zijn welkom als speciale gast. Een team van vrijwilligers legt hen een weekendje in de watten. Dit gebeurt met veel respect in een afgeschermd en rustig gedeelte.

Alle leeftijden
SamenLoop voor Hoop is voor alle leeftijden. Vaak ontstaan teams rondom een persoon met kanker. Families, vrienden, kennissen, collega's. Het is heel bijzonder om op deze manier in actie te komen en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Er is een speciale KinderLoop van 24 minuten voor basisschoolleerlingen, maar kinderen zijn van harte welkom om ook met de grote teams mee te lopen. Juist door samen te werken maak je het verschil.

Bijeenkomst
Dinsdag 5 september is er om 20 uur een bijeenkomst voor teamcaptains bij D'n Brouwer. Dit is niet alleen voor teams die al ingeschreven zijn, maar juist ook voor mensen die belangstelling hebben om mee te doen in 2018. Mis het niet en zorg dat je erbij bent. Aanmelden voor deze avond kan via zeeland@samenloopvoorhoop.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant