Op Díe Fiets is zondag 27 augustus.
Op Díe Fiets is zondag 27 augustus.

Maashorst Op Díe Fiets: een tocht vol verrassingen

Algemeen 1.006 keer gelezen

REGIO | De fietsliefhebbers die zondag 27 augustus mee doen aan Maashorst Op Díe Fiets, kunnen het beste maar lekker vroeg starten. Er is onderweg zoveel te zien, te doen en te proeven, dat het jammer zou zijn als door tijdgebrek dingen overgeslagen moeten worden.

De fietstocht gaat door de Maashorst en omgeving. Onderweg is het genieten van bos en paarse heide, van groene weilanden en mooie vergezichten. Allerlei Maashorst Betrokken Ondernemers die aan de route hun bedrijf hebben, zorgen voor een afwisselend en leuk programma voor de fietsers die even willen pauzeren. Nog nooit een riek in je handen gehad? Even die fiets parkeren en wat aardappels rooien. Je krijgt ze in een zakje mee. Fietsen over een pad door de blauwe zone en ervaren hoe je gezond oud kunt worden, een uniek klimpark ontdekken, of op ontdekkingstocht gaan door een museum in een eeuwenoude, nog levende abdij. Een biologisch soepje eten onderweg of meehelpen bramen plukken. Een kunstenaar ontmoeten en een expositie bekijken van sieraden. Even mee een fiets pimpen is ook een vrolijke bezigheid of afstappen om aan een speurtocht mee te doen over het terrein van een speelboerderij. Ooit in een paardenpension of pompoenkwekerij geweest? Zondag is de kans. Ook kun je dan Maashorstrangers ontmoeten, die alles kunnen vertellen over wisenten, taurossen en exmoorponys.

Er zijn twee routes uitgezet (Landerd/Uden 40 en Uden/Bernheze 20 km) en er zijn zeven opstapplaatsen. De deelname voor Maashorts Op Díe Fiets is 5 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis. Aanmelden voor de afwisselende fietstocht kan via www.maashorst-events.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant