Prins Porcellus de 51ste, Dorus Heeren.
Prins Porcellus de 51ste, Dorus Heeren.

Oproep: De Knoerissen zoeken nieuw motto voor carnaval 2018

Algemeen 961 keer gelezen

UDEN | Carnaval vieren met vrienden, familie of met onbekenden aansluiten in de polonaise. Een avondje pronkzitting, samen iets bedenken voor de optocht op carnavalszondag of iets verkopen op de Baggemèrt. En dat alles aan de hand van: het carnavalsmotto. Maar wat wordt het motto dit jaar? Daarvoor roepen de Knoerissen ook dit jaar weer de hulp in van alle Udenaren.

Wie heeft er een motto dat past in het rijtje van ''t Krult 'r wir', 'Lao mar komme', 'Zuuk 't nie te wijt' of 'Dè kunde gij ok'? Heel Uden mag meedoen met het verzinnen van een motto.

Regels
Het dient wel te voldoen aan een aantal regels. Het moet in het 'Újes' zijn, motiveerbaar, goed in het gehoor liggen, carnavalesk zijn, het mag niet kwetsend zijn en geen schutting- of scheldwoorden bevatten.

Insturen
De motto's kunnen ingestuurd worden per mail: motto@knoerissen.nl, maar ook per post naar Postbus 111, 5400 AC in Uden o.v.v. 'Motto 2017-2018' en contactgegevens. Reacties op Twitter (@DeKnoerissen) en Facebook zijn welkom uiterlijk tot 7 september en worden meegenomen in de jurering. De bedenker van het winnende motto ontvangt twee gratis kaarten voor de pronkzittingen.

Bekendmaking
De bekendmaking van het motto door Prins Porcellus LII Dorus Heeren is op zondag 1 oktober tijdens het Soiree in Markant Uden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant