William van der Steen: 'We hebben een fitte groep'
William van der Steen: 'We hebben een fitte groep' (Foto's Peter Kuijpers)

William van der Steen: 'We moeten wél attractief voetbal spelen'

Voetbal 840 keer gelezen

NISTELRODE – Zoals zoveel teams uit deze regio heeft ook Prinses Irene de training hervat. Afgelopen maandag begon Udenaar William van der Steen aan zijn tweede seizoen op Sportpark De Schellen. Onder hen drie nieuwe gezichten: Robin Walk, Koen Bollen en Rolf van den Boogaart meldden zich bij de Nistelrodense vereniging. Komend weekend al gelijk een 'lakmoesproef' tijdens de eigen Maashorst Cup.

Door: Peter Kuijpers

Prinses Irene eindigde afgelopen seizoen in de veilige middenmoot. Met twaalf punten achter kampioen Oirschot Vooruit en acht punten boven de gevarenzone hoorde je niemand mopperen op De Schellen. Twee maal winst (0-2 en 2-0) op de kampioen kan een zure gedachte op laten borrelen. Ook het voorzitters initiatief met het verbannen van het eigen kunstgrasveld heeft net als bij Heeswijk wel degelijk punten gekost. Toch heerst er een tevreden gevoel in Nistelrode. De club is een stabiele tweedeklasser en wellicht zit er komend seizoen nog wel meer in het vat.

Volledige groep
Trainer William van der Steen: "We hebben maandag de training weer hervat en dat met een nagenoeg volledige groep dat is leuk trainen. Vrijdag en zondag mogen we al vol aan de gang. Vrijdag spelen we een volledige wedstrijd tegen DAW en zondag tegen Volkel en Berghem Sport, maar deze wedstrijden duren twee maal 25 minuten. Het is wel fijn dat we met een volledige groep kunnen beginnen. Vorig seizoen was dat anders met spelers die nog weg moesten of nog niet waren teruggekeerd. Deze nieuwe opzet is veel beter."



Vreugdemoment op de Schellen bij Prinses Irene (foto's Peter Kuijpers)

Voetballend vermogen
Nieuwe spelers vraag om een nieuwe opzet of speelwijze. Van der Steen vervolgt "Nee, dat moet de komende tijd uit gaan wijzen. De groep oogde maandag fit en dat is net zo prettig om mee te beginnen. We hebben veel voetballend vermogen in de groep en dat vraagt om attractief en aanvallend voetbal." De tweede klasse telt zes nieuwe clubs, voor de rest zijn het oude bekenden: "We hebben gelukkig niet van die lange reizen en veel derby's dat maakt het leuk. Venhorst en Margriet zijn weer terug waar Baardwijk en Nieuw Woensel zijn verdwenen. Mooi als je deze namen ziet en leuk om weer te beginnen" ,zegt trainer en Udenaar William van der Steen die op 24 september begint met een uitwedstrijd naar Venhorst. Komend weekend eerst de Maashorst Cup. Klik hier voor aanvullende informatie.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant