Sander van The Mood en Lynn en Max van PlanH Werkt.
Sander van The Mood en Lynn en Max van PlanH Werkt.

The Mood en PlanH Werkt slaan de handen ineen

Algemeen 870 keer gelezen

UDEN | Vanaf 29 augustus biedt The Mood (De gezelligste hotspot van Uden in de Marktstraat te Uden) alle gelegenheid voor Stichting PlanH Werkt om kwetsbare jongeren "mee te laten doen".

Lynn van Boxtel van PlanH Werkt: "We zien veel jongeren uit Uden en omgeving die een extra steuntje nodig hebben om gewoon mee te kunnen doen. We helpen hen al om zelfstandiger te worden op diverse levensterreinen. Maar we zagen nog geen plek waar deze jongeren op een eenvoudige en veilige manier verder kunnen groeien; noodzakelijke dingen kunnen leren, andere contacten kunnen opdoen en trots kunnen zijn op zichzelf en wat ze doen voor anderen. Daarom zijn we ongelofelijk blij dat we nu samenwerken met The Mood; hier vinden we een plek en de mogelijkheden om onze kwetsbare mensen mee te laten doen in een gewone maar veilige en warme omgeving."

Stichting PlanH Werkt heeft als doel om meer participatie mogelijkheden voor kwetsbare burgers uit Uden en omgeving te organiseren en de samenwerking met The Mood past hier uitstekend bij. Sander van Dalen van The Mood: "Toen Lynn en Max (ook van Stichting PlanH Werkt (red.) hier met hun ideeën kwamen waren we direct om. We stellen graag onze ruimte en mensen ter beschikking door dit doel! Sinds 2016 zijn we in de Marktstraat actief als koffie- en thee specialist en bieden we ruimte (76 zitplaatsen) voor goede en verse gerechten. De naam zegt eigenlijk precies waar het over gaat: Stemming, sfeer, beleving. Beleving is voor ons vanzelfsprekend maar nooit ons uitgangspunt. We hebben een zaak opgezet waar gasten zich welkom voelen, warm en sfeervol. Maar vooral eigen. Waar onze gasten niet op hun tenen hoeven lopen, maar waar je gewoon jezelf kan zijn. Een bedrijf dat altijd in ontwikkeling is."

Vandaar dat The Mood direct wilde aansluiten bij de ideeën en plannen van PlanH Werkt. Lynn gaat starten met een kookworkshop waarbij de deelnemers zelf gasten kunnen uitnodigen. Ook zijn er ideeën over het organiseren van een spelletjesavond, speeddate, filmavond, jamm sessies en een inloopspreekuur om concrete hulp te bieden bij problemen op het gebied van werk, inkomen en meedoen.

Lynn verteld verder over de start van de activiteiten met een kookworkshop. "Zo'n 7 jongeren kunnen deelnemen. Ze leren koken en gezond eten (en natuurlijk voorbereiden en opruimen) onder leiding van een professionele kok van The Mood. Ze leren het eten uit te serveren en ze kunnen sociale contacten uitnodigen en opdoen."

Om ook werkelijk iedereen mee te kunnen laten doen wordt er een eigen bijdrage gevraagd van 5 euro per workshop en het nuttigen van de maaltijd. Aanmelden voor de kookworkshop (ook als je jezelf niet meer jong vindt!) of om als gast mee te eten kan via l.van.boxtel@planhwerkt.nl of bel met 06-11744453.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant