Er is een lezing over kraanvogels in de Perekker.
Er is een lezing over kraanvogels in de Perekker.

Lezing van Cor Huijgens over Kraanvogels in de Perekker

Algemeen 455 keer gelezen

BOEKEL | Cor Huijgens geeft op maandag 25 september om 20.00 uur een lezing over Kraanvogels in de Perekker in Boekel.

Cor Huijgens is geboren in 1944 te Asten en opgegroeid in Made gemeente Drimmelen. Hij was werkzaam bij Rijkswaterstaat en is vanaf 1975 als "vogelaar" betrokken bij de natuurbescherming.

Kraanvogels
In de jaren tachtig heeft hij kennis gemaakt met de kraanvogels in Europa en sindsdien is dat voor hem en zijn vrouw een passie geworden waar hij u graag over vertelt.

Kraanvogels maken altijd een geweldige indruk op mensen, één keer kraanvogels horen en zien en je vergeet ze nooit meer. Er ontstaat een verlangen om ze het volgend voor- of najaar weer te zien.

Presentatie
Cor Huijgens en zijn vrouw Annelies hebben de kraanvogels vele malen opgezocht tijdens de voor- en najaarstrek, met name in Zweden, Duitsland en Frankrijk. Van dit alles is een prachtige PowerPoint presentatie gemaakt met beelden, geluiden en de indrukwekkende kraanvogeldansen.

Zwanen en ganzen
Tijdens zijn lezing komen niet alleen kraanvogels aan bod, maar ook wilde zwanen en ganzen. Het is ook een reisverslag wat gaat over mooie gebieden en diversen culturen.

Meer informatie
De toegang is gratis, maar een vrijwillige gift is van harte welkom. Iedereen is maandag 25 september om 20.00 uur van harte welkom in de Perekker, Mezenlaan 22 in Boekel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant