Afbeelding

Wekelijkse donderdagmiddag bij het Rode Kruis

Algemeen 427 keer gelezen

UDEN | Dat het Rode Kruis meer te bieden heeft dan alleen grootschalige hulpverlening, blijkt wel uit het organiseren van de wekelijkse donderdagmiddag. Deze middagen bieden informatieve ontspanning en contactmogelijkheden die bovenal gericht zijn op het verder bevorderen van de zelfredzaamheid en het voorkomen van noodhulp.

'De wekelijkse donderdagmiddag' is voor iedereen toegankelijk, ook als u afhankelijk bent van mobiele hulpmiddelen. De lokale afdeling van het Rode kruis organiseert onder andere een sjoelcompetitie, een zestal bingomiddagen en enkele gezamenlijke etentjes. Daarnaast is er aandacht voor de feestdagen. De laatste donderdag van de maand staat altijd in het teken van een informatieve middag met als doel de zelfredzaamheid extra te bevorderen.

Financiële zelfredzaamheid
Donderdagmiddag 28 september staat in het teken van ondersteuning bij financiële zelfredzaamheid. Dit onder het motto; hulp vragen en hulp geven. Ria van der Linden-Vinken van het platform www.ikwoonleefzorg.nl verzorgt deze middag. Onderwerpen als financieel misbruik, de mobiele adviseur bij de klant thuis, en bankieren met behulp van anderen zijn zaken die behandeld zullen worden. Het platform 'ikwoonleefzorg' is een initiatief van de Rabobank.

Voor de laatste donderdagmiddag op 26 oktober staat een interactieve presentatie gepland waar het gaat om de risico's in-en-om-huis. De presentatie is in handen van Corine de Sterke samen met enkele Rode Kruis vrijwilligers.

Meer informatie
Aanvang is om 13.30 uur voor koffie/thee in de koffiezaal van Schepenhoek 157, waarna om 14.00 uur de activiteit begint en om 16.00 uur eindigt.

Voor vragen kunt u terecht bij; Trees van de Snepscheut via het telefoonnummer 0413-258034 of email: tsmjsnep@hotmail.com en Marij van den Hoogen via het telefoonnummer 0413-269447 of email: gerard.van.den.hoogen@kpnmail.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant