Autoloze schooldag in Uden.
Autoloze schooldag in Uden.

Autoloze schooldag op donderdag 21 september

Algemeen 643 keer gelezen

UDEN | De jaarlijkse autoloze schooldag in Uden is dit jaar op donderdag 21 september. Deze dag wordt traditiegetrouw gehouden opde derde donderdag van september. Het doel is aandacht vragen voor de verkeersveiligheid rondom scholen.

"Elke dag ontstaan er gevaarlijke verkeerssituaties rondom de scholen. Vaak zijn ouders zelf de veroorzakers hiervan; ze willen hun kinderen zo dicht mogelijk bij school afzetten. Er ontstaan onoverzichtelijke situaties. De verkeersouders Uden vragen gezamenlijk aandacht voor de verkeersveiligheid rondom de scholen", laat de organisatie weten.

Thema
Dit jaar vindt de aftrap voor de autoloze schooldag plaats op woensdag 20 september. Het thema van de autoloze schooldag is 'Happy naar school!'. Op alle deelnemende scholen hangen spandoeken, en wordt woensdag hetzelfde liedje gezongen.

Doel is dat vervolgens zoveel mogelijk basisschoolkinderen de dag erna dus op 21 september lopend, steppend of op de fiets naar school komen.

"Aan alle ouders wordt gevraagd om op deze dag de auto thuis te laten als u de kinderen naar school brengt", besluit de organisatie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant