Het team van Blauw Geel'38 dat het donderdag opneemt tegen Eredivisionist VVV Venlo (Foto Gerard Beekmans)
Het team van Blauw Geel'38 dat het donderdag opneemt tegen Eredivisionist VVV Venlo (Foto Gerard Beekmans)

Blauw Geel'38/Jumbo ontvangt VVV-Venlo

Voetbal 600 keer gelezen

VEGHEL | Zomaar in het hoofdtoernooi van de KNVB beker. Dat overkwam Blauw Geel'38 een paar weken geleden door met 2-1 te winnen van Spakenburg. De slimme en fraaie treffer van Danny Verbakel liet het Prins Willem Alexander Sportpark op dinsdag 22 augustus ontploffen. Morgen (donderdag) komt Eredivisionist VVV-Venlo naar Veghel die door het lot aan de Veghelaren gekoppeld werden.

Door: Peter Kuijpers.

Het is in de historie van Blauw Geel'38 nog nooit voorgekomen dat de Veghelaren voor de beker uitkwamen tegen een ploeg uit het betaalde voetbal. Wel op vriendschappelijke basis zoals de beroemde wedstrijden tegen Ajax met Johan Cruijff en Piet Keizer en natuurlijk de wedstrijden tegen PSV destijds met Ruud van Nistelrooij, Ruud Gullit en Stan Valckx. Die laatste liepen we tegen het lijf vorige week bij een bezoek aan De Koel in Venlo. "Ik herinner me dat nog wel. Ik weet alleen de uitslag niet meer", wist Stan zich vaag te herinneren. Valckx, twintigvoudig International en voormalig icoon bij PSV.

Veiligheid
De voorbereiding voor het duel van donderdag eiste nogal wat huiswerk. Endemol meldde zich al eerder voor een bescheiden registratie van het duel met één camera. Veiligheidsmaatregelen en ruimte voor een dopingcontrole. Hesjes voor de pers, een wisselbord en wellicht nog veel meer. Alle activiteiten en trainingen voor donderdagavond zijn afgelast. De club richt zich volledig op de organisatie en randgebeuren rond het duel. Vincent van Liempt uit het bestuur van Blauw Geel'38 verwoordde het als volgt: "Dit komt misschien de komende tijd niet meer voor. We geven dus iedereen die avond de gelegenheid om te komen kijken. Ook met veiligheid nemen we geen risico en dan kan je op andere locaties op het sportpark geen activiteiten erbij hebben. Iedereen, behalve de eigen jeugd, moet ook een kaartje kopen."

VVV-Venlo
Trainer Niels van Casteren kijkt ook uit naar de ontmoeting met de Venlonaren: "Je speelt een fantastische wedstrijd tegen Spakenburg en nu volgt VVV. Dat wil je als sporter gewoon meemaken. We moeten van die wedstrijd genieten en proberen te voetballen daar waar het kan. Aan het einde van rit zien we wel waar we staan." Een bekerronde tegen een ploeg uit de Eredivisie komt niet zo vaak voor. "Nou ik mag hopen dat we dit soort wedstrijden nog vaker gaan spelen. Liefst deze beker jaargang nog, maar anders in de toekomst. Hier komt veel publiek en pers op af. Dat is gewoon prachtig voor iedereen. Afgelopen zondag was het een leuke overwinning op HSC'21 en nu focussen we ons op VVV."

Cees van den Boogaart
Zover bekend had Blauw Geel'38 ooit één speler die bij VVV-Venlo heeft gespeeld. Het is Cees van den Boogaart en dat was eind jaren zeventig. Cees heeft daar twee jaar gespeeld met spelers als huidige bondscoach Dick Advocaat, Stefan Kurcinac en icoon Herman Teeuwen. Cees heeft nadien nog bij TOP en Blauw Geel'38 gespeeld. Tegenwoordig is hij een gewaardeerd lid van de BG-Top.

Maurice Steijn
Het huidige VVV-Venlo werd op 21 april van dit jaar kampioen door 0-0 te spelen bij FC Eindhoven. VVV keerde na acht jaar weer terug in de hoogste voetballiga van Nederland. Tot nu doen de Venlonaren het goed in de eredivisie en staan op een keurige negende plek. Trainer is Maurice Steijn en hij is bezig aan zijn vierde jaar bij de club van De Koel. De wedstrijd donderdag begint om 19.45 uur en staat onder leiding van Eredivisie scheidsrechter Siemen Mulder uit het Groningse Uithuizen.

Entree
Nog even wat informatie van huishoudelijke aard. De entree voor de wedstrijd is 10 euro en geldt voor iedereen, dus ook leden, behalve voor jeugdleden van Blauw Geel'38. Op dinsdag 19 en woensdag 20 september is er al voorverkoop tussen 18.30 en 20.30 uur in het eigen clubhuis op het Prins Willem Alexander Sportpark. Vanzelfsprekend is er ook kaartverkoop voorafgaande aan de wedstrijd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant