Wie wordt kampioen wie degradeert of pakt een periode?
Wie wordt kampioen wie degradeert of pakt een periode? Foto: Peter Kuijpers

Derdeklassers starten met interessant programma

Voetbal 712 keer gelezen

Na weken van voorbereiding gaat de rest van het amateurvoetbal zondag eindelijk van acquit. De klasse 3D is wat betreft Kliksport wat uit elkaar getrokken. Avanti'31 is samen met degradant Schijndel uit de tweede klasse verhuisd naar Zuid-1 waar Oost zich heeft gemengd in de huidige 3D. Het bekerprogramma is in poulevorm afgewerkt en keert als afvalsysteem terug in het weekend van 12 november.

Door: Peter Kuijpers.

Avanti'31 werd groepswinnaar in de bekerpoule 20 en maakt zich op voor het treffen met het Boxtelse ODC. Een traditieclub is ODC zeker al jaren en nog steeds een tegenstander van niveau. De zin om te beginnen is hoog bij trainer Henri van Wanrooy: "De spelersgroep en ik en de trouwe supporters kijken uit naar deze mooie en sterke competitie. Avanti 31 heeft als selectie een goede voorbereiding gehad. We zijn door met de beker al was het vertoonde spel te wisselvallig dat moet beter. ODC is een team dat mee wil doen voor de bovenste plaatsen. Zondag verwacht ik een gretig Avanti'31 waar de spelersgroep met inzet en lef moet spelen. Belangrijk zal zijn dat wij de vier facetten van het voetbal twee maal 45 min vol moeten houden. Zondag gaat er weer voor de drie punten gespeeld worden en dat is iets anders als een bekerwedstrijd" ,aldus de Avanti'31 trainer aan de vooravond van de competitiestart.

3C-Zuid-1 Sint Michielsgestel – RKSV Schijndel
Een dikke derby die vooral in de jaren 1980-1990 razend populair was. De tijden zijn veranderd en van beide teams weggehold, maar het blijft een wedstrijd om naar uit te zien. Schijndel dit jaar bij de horens gepakt door ook al een Schijndelaar: Henry van Alebeek. Trainer Van Alebeek zal de derby vaak genoeg hebben gespeeld. Eerste geëindigd in de bekerpoule wat een goede boost is om de competitie te aanvaarden. De kantine zal er zondag uitpuilen, want het is kermis in Gestel. Kermis heeft in Gestel dezelfde impact als carnaval in Oeteldonk. Het wordt het laatste jaar voor Sint-Michielsgestel want volgend seizoen gaat het samen met SCI uit Halder, onder de naam de SCG'18. 

Volkel – DAW
Een mooi affiche heet dat dan als je thuis DAW ontvangt. Trainer Tom van Dalen legt onder anderen uit wat de doelstelling is. Van Dalen: "Zondag  met DAW krijgen we een goede en sterke ploeg tegen die altijd mee doet om het kampioenschap. Onze doelstelling is top-5, dus na zondag hebben we een redelijk beeld waar we staan na de voorbereiding. Het gaat een lastige wedstrijd worden en deze wordt naar alle waarschijnlijkheid op details beslist. Onze selectie heeft wat aanpassingen gehad en daar moeten we aan wennen. Langzamerhand komen de automatismen weer terug. We kijken uit naar de start van de competitie en dat doen we met een fitte groep." Om 14.30 uur fluit scheidsrechter Makaloski uit Veghel voor het begin.



Robin van Cuijk en Thijmen de Ruyter zondag in actie tegen DAW (Foto Peter Kuijpers)

Nijnsel/TVE – Sparta'25
Een leuk weerzien voor Arno Methorst, trainer van Nijnsel, ooit trainer van Sparta'25. Nijnsel heeft een klein jasje uitgedaan heet dat dan. Spits Stefan Hulsen is vertrokken naar Nuenen waar tevens verschillende spelers lager zijn gaan spelen. Afgelopen zondag was er weer een bekerzege waar met 1-2 gewonnen werd bij het naburige Mariahout.

Stormvogels'28 – Handel
Trainer Tom Jacobs van Handel trapt zijn carrière als trainer van een standaardteam af in het verre Siebengewald. En die ploeg kent hij prima. Jacobs: "Ik ken de trainer Roy de Haan en aanvoerder Bart Zegers. Ze zaten beiden bij mij in de klas op het CIOS. Maar ook met voetbal als doelman bij Volkel heb ik tegen ze gespeeld." Een leuke beker heeft het team gesterkt: "Dat zeker als je ziet dat Gemert-2 altijd de eerste ronde doorkomt en door ons de weg versperd zag, deden we het prima. Mark de Waard zou weggaan, maar kwam daar op terug, dus dat is leuk meegenomen." Om 14.30 uur wordt er door scheidsrechter Bus het sein voor de aftrap gegeven op Sportpark 't Eindpunt in Siebengewald.  

Boekel Sport – Hapse Boys
Zowel Boekel Sport als Hapse Boys kenden beiden een goed bekerprogramma. Boekel Sport werd met de volle winst op Boerdonk, Avesteyn en RKVV Keldonk ruim winnaar. Hapse Boys, na een jaar weer terug in de derde klasse, werd uitgeschakeld op doelsaldo door Gassel. Het team van trainer Johan Vullings lijkt meer body gekregen te hebben. Een team om rekening mee te houden voor de Boekelaren komende zondag op Sportpark De Donk.

Berghem Sport – Nooit Gedacht
Een echte clash en dat nog wel op de openingszondag van de competitie.  Het team van trainer Dennis Kroes kwam zoals verwacht door voor de beker. De collega's uit Geffen moesten die eer laten aan 'buurtje' Nulandia dat dit jaar weer terug bij af is in de vierde klasse. Nooit gedacht dat dit seizoen Paul Beekmans zag vertrekken. Dennis Kroes, trainer van Berghem Sport is tevreden over de aanloop van zijn team naar de wedstrijd van zondag. Kroes: "Dat ben ik zeker. We hebben inderdaad een goede voorbereiding gedraaid. Kijk niet eens naar de resultaten, maar vooral ook naar het werken met een bijna volledige selectie omdat de competitie nu later begint en de vakanties voorbij waren. De beker was voor ons niet echt een goede testcase maar bijvoorbeeld de maashorst cup en een wedstrijd tegen AWC waren erg nuttig. Zondag begint het echt en competitie is wel degelijk iets anders. Gezien de trainingen en wedstrijden heb ik er echter wel veel vertrouwen in, er staat een gretige groep met enkele verassende nieuwkomers die dit seizoen wel eens kunnen verassen." Kliksport is er zondag bij waar scheidsrechter Ron Kerkhof uit Nuland om 14.30 uur de heren tot voetballen zal manen op de knusse Koppelsteeg.



Thomas Bijveld: "Wellicht na de winterstop." 

Loopband
Thomas Bijveld van Nooit Gedacht is nog niet hersteld van zijn beenbreuk. Bijveld: "Nee aan voetbal hoef ik de komende tijd nog niet te denken. Optimistisch dat ik was om na de zomerstop weer aan te kunnen sluiten is niet echt reëel blijkt nu. Tien minuten rennen op een loopband is het maximale. Mijn streven wordt na de winterstop mee trainen, maar als het langer duurt dan is het maar zo."

Programma derde klasse D
Vianen Vooruit-Olympia'18
Stormvogels'28-Handel
Nijnsel/TVE-Sparta'25
Volkel-DAW
Vitesse'08-Excellent
Boekel Sport-Hapse Boys
Berghem Sport-Nooit Gedacht

Programma derde klasse C Zuid-1
Avanti'31-ODC
Nieuwkuijk-BMC
Real Lunet-Haarsteeg
FC Engelen-Vlijmense Boys
Taxandria-RKDVC
Wilhelmina-Zwaluw VFC
Sint Michielsgestel-Schijndel/De Wit

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant