Afbeelding

Burendag wordt zaterdag 23 september gevierd in de Bogerd

Algemeen 514 keer gelezen

UDEN | Burendag wordt zaterdag 23 september gevierd in de wijk de Bogerd in Uden. Buurtbewoners gaan aan de slag om hun buurt weer een stukje mooier te maken.

Aanleiding hiervoor is het groot onderhoud dat de woningbouwcoöperatie Area momenteel in de wijk uitvoert. Wijkbewoners hadden de wens dat naast de verfraaiing van de huizen, ook aandacht voor het straatbeeld zou komen en dan met name met het oog op veilig spelen. De speeltuintjes en ook de route er naar toe krijgen daarom een flinke opknapbeurt. Dit maakt onderdeel uit van een groter project, dat meer ontmoeting in de wijk bij De Nieuwe Pit moet genereren. Een initiatiefgroepje bestaande uit bewoners, de gemeente, Ons Welzijn en Kunst & Co hebben de handen ineen geslagen en zijn gaan nadenken hoe dit eruit moet komen zien. Tijdens Burendag worden de eerste werkzaamheden uitgevoerd: er worden gekleurde stoeptegels gelegd die de route aangeeft en het trafohuisje in het speeltuintje in de Bogerdstraat krijgt een make-over. Ook is er door de gemeente al een nieuw speelelement in dit speeltuintje geplaatst. Wethouder Overmans komt ook een handje helpen. Ook verenigingen die gebruik maken van de Nieuwe Pit zoals de carnavalsvereniging zijn actief betrokken bij de plannen en helpen met de uitvoering.
Zaterdag starten de werkzaamheden om 9.30 en is er, mede dankzij een bijdrage van het Oranje fonds een afsluitende lunch voor de bewoners die mee gewerkt hebben. Burendag duurt tot 17.00 uur. Zondag wordt Burendag gevierd met een rommelmarkt en gezellig samenzijn in de nieuwe Pit van 10.00 tot 14.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant